QSD: Türkiye IŞİD'i canlandırmak istiyor

QSD: Türkiye IŞİD'i canlandırmak istiyor
QSD açıklamasında Uluslararası Koalisyon’a ve tüm ilgili güçlere Türkiye'nin operasyonları karşısında sessiz kalmama çağrısı yapıldı.

Türkiye'nin Irak Federe Kürdistan Bölgesi’nin Garê bölgesine 9 Şubat gecesi başlattığı hava destekli askeri operasyon devam ederken Suriye Demokratik Güçleri (QSD), Türkiye'nin IŞİD'i yeniden canlandırmak ve bölgenin istikrarını bozmak istediğini iddia etti.

QSD Genel Komutanlığı, operasyonlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Operasyonun Türkiye sınırında değil Irak Federe Kürdistan Bölgesi'nde yapıldığına dikkat çekilen açıklamada Rojava ve Irak Kürdistanı'ndaki operasyonların tüm Kürt halkını ve bölgedeki istikrarı hedef aldığı öne sürüldü. QSD operasyonların IŞİD'e karşı mücadeleyi zayıflattığı, örgütün yeniden güçlenmesine zemin hazırladığını açıkladı.

"Kürt halkının ve bölge halklarının insanlık düşmanı IŞİD'e karşı başlattığı eşsiz mücadele aralıksız sürüyor" denen açıklamada Türkiye'nin Kürt, Arap ve diğer bölge halklarının kazanımlarını ellerinden almak istediğini iddia etti. Açıklamada Biz bu yüzden Garê’ye yönelik saldırıları tehlikeli görüyoruz" denerek IŞİD ve Türkiye'nin operasyonları karşısındaki "kararlı duruşun" sergileneceği vurgusu yapıldı.

Açıklamada ayrıca Uluslararası Koalisyon’a ve tüm ilgili güçlere Türkiye'nin operasyonları karşısında sessiz kalmama çağrısına yer verildi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar