QSD Komutanı: Kürdistani bütün güç ve hareketlerin birleşmesi gerekir

QSD Komutanı: Kürdistani bütün güç ve hareketlerin birleşmesi gerekir
Mazlum Kobani ilk tweet'lerinden birini Kürtçe attı. Kobani tweetinde Kuzey Suriye'de devam eden durum nedeniyle bütün kürdistani hareketlere birlik çağrısı yaptı.

ARTI GERÇEK- Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Kobane dün ilk kez Twitter hesabı açarak sosyal medyayı kullanmaya başladı.

ABD Başkanı Donald Trump da dün Türkiye ile varlıkları ateşkes antlaşmasının bitmesinden sonra Mazlum Kobane ile konuştuğunu ve kendisine güzel sözlerinden dolayı teşekkür ettiğini belirten bir tweet atmış ve bu mesajını Suriye Demokratik Güçleri'nin Basın Sözcüsü Mustafa Bali'nin resmi hesabı üzerinden iletmişti.

Bunun ardından Mazlum Kobani adına dün gece bir Twitter hesabı açıldı, hesap kısa sürede yoğun ilgi gördü ve takipçisi 30 bine yaklaştı.

Mazlum Kobani ilk tweetlerinden birini ise Kürtçe attı. Kobani tweetinde Kuzey Suriye'de devam eden durum nedeniyle bütün kürdistani hareketlere birlik çağrısı yaptı. QSD Komutanı, "Kürdistani bütün güç ve hareketlerin Rojava için birleşmesi ve desteklerini sürdürmesi gerekiyor. Pêwîste hemû hêz û rêxistinên Kurdistanî ji bo Rojava bibin yek û piştgiriya xwe bidomînin." dedi.

Mazlum Kobane ayrıca; ateşkes kararına rağmen Türkiye'nin Serêkaniyê'de (Resulayn) saldırılar gerçekleştirdiğini syledi. 

Kobane attığı tweet'te ateşkes garantörlerini göreve çağırarak, "Askeri operasyonların sona erdiğine dair Türkiye'nin açıklamasına rağmen, onlar ve cihatçıları, Serêkaniyê’nin doğu cephesinde saldırı başlatmaya devam ediyor. Ateşkes garantörlerinin, Türkiye'yi kontrol etmek için sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekiyor." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar