QSD 'Koalisyon'la çalışmaya devam' kararı aldı

QSD 'Koalisyon'la çalışmaya devam' kararı aldı
Suriye Demokratik Güçleri Genel Komutanı Mazlum Kobane, 'QSD, IŞİD’e karşı ve Kuzey Suriye’de altyapının korunması amacıyla koalisyon güçleri ortak çalışmaya devam edecektir' dedi.

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Kobane, sahada ABD güçleri ile ortak çalışmaya dair yeni bir açıklama yaptı.

Kobane, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Koalisyon yetkilileri ile yapılan bir dizi görüşme sonucu (sahadaki son gelişmelere bağlı olarak) QSD, IŞİD’e karşı ve Kuzey Suriye’de altyapının korunması amacıyla koalisyon güçleri ortak çalışmaya devam edecektir" dedi.

Kobane, Rudaw TV'ye verdiği mülakatta da ABD ile çalışimaya devem ettiklerini ve ABD'nin Suriye'de bulunma nedenleri ile ilgidi 8 maddelik bir listeleri olduğunu söylemişti. 

QSD Komutanı ayrıca, Free Burma Rangers'ın (FBR- Özgür Burma Muhafızları) önde gelen isimlerinden David Eubank'e hizmetleri nedeniyle plaket verdi. Mazlum Kobane törende, Free Burma Rangers üyesi Zau Seng'in saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle Eubank'e baş sağlığı dileğinde bulundu. Kobane törenle ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Free Burma Rangers üyelerine teşekkür ederek, "Kuzeydoğu Suriye halkına yardım için gösterdikleri bitmek bilmez çabalarından dolayı Free Burma Rangers Grubu'na teşekkür ederim. Zeu Seng'in ailesine, arkadaşlarına ve iş arkadaşlarına gönülden başsağlığı dilerim. Zau Seng'e müteşekkiriz. Free Burma Rangers üyesi, tıbbi destek grubuna düzenlenen bir saldırı sonucu şehit edildi." dedi.

(HABER MERKEZİ)  

Öne Çıkanlar