QSD'den Koalisyon'a çağrı: Kamplardaki IŞİD'lilerin durumunu unutmayın

QSD'den Koalisyon'a çağrı: Kamplardaki IŞİD'lilerin durumunu unutmayın
Mazlum Kobani, kamplardaki IŞİD üyeleri ile ailelerinin ülkelerine dönüşleri için karar alınması gerektiğini belirtti.

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Kobani, IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyonu’nun Roma toplantısı öncesi resmi Twitter hesabından bir çağrı yaptı.

Kobani, toplantıda QSD’nin kontrol ettiği kamplardaki IŞİD üyeleri ile ailelerinin durumlarının unutulmaması ve bunların ülkelerine dönüşleri için karar alınması gerektiğini belirtti.

Mazlum Kobani yaptığı çağrıda şöyle dedi:

Uluslararası koalisyon, IŞİD yenilgisini ve kalıcı başarıyı sağlamak için yarın toplanacak. Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi’nde on binlerce kadın, çocuk ve IŞİD üyesinin halen kamplarda olduğunu unutmamalıyız.

Koalisyon, şiddet yanlısı güçlere karşı mücadele yürütmeli. IŞİD üyeleri ve ailelerini ülkelerine göndermelidir. Ayrıca eğitim programlarını finanse etmeye devam etmeli ve aşırıcılığın temel nedenlerinin ele alınabilmesi için özgürleştirilen bölgelerde istikrarın ve ekonomik kalkınmanın kurulmasını desteklemelidir.

TOPLANTI ROMA'DA BAŞLADI

81 ülkenin katıldığı IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyonu Bakanlar Toplantısı, bugün İtalya’nın ev sahipliğinde başkent Roma’da gerçekleştiriliyor.

İtalya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD ile ortaklaşa yapılacak IŞİD'le Mücadele Uluslararası Koalisyonu Toplantısı'na, koalisyon üyesi 81 ülke katılıyor.

Roma'daki toplantıda, IŞİD'in mutlak yenilgiye uğratılmasında koalisyonun uyumu, Suriye ve Irak'taki kurtarılmış bölgeleri istikrara kavuşturma taahhüdünün teyit edilmesi ve çalışma gruplarında iş birliğinin pekiştirilmesi hedefleniyor.

Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılacağı toplantıda, ev sahibi İtalya'nın talebi doğrultusunda Sahel ve Afrika kıtasının farklı bölgelerinde IŞİD ile bağlantılı terör örgütlerinin tehdidi de ele alınacak. (HABER MERKEZİ)
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar