Putin: Rusya ve Ukrayna tek millet

Putin: Rusya ve Ukrayna tek millet
Rusya lideri Putin geçen yıl Covid-19 pandemisi nedeniyle düzenlenmeyen Vladimir Putin'le Direkt Hat programının 18.'sini gerçekleştiriyor.

Televizyonlardan her yıl canlı yayınlanan Direkt Hat programında halkın yönelttiği soruları yanıtlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Ukrayna hasım ülkeler listesinde yer almıyor, zira Ukrayna halkının hasım olduğunu düşünmüyorum. Ukraynalıları ve Rusları tek millet olarak görüyorum. Ancak Ukrayna yönetimi Rusya'ya hasım. Kiev'in Ukrayna'daki Ruslara tutumu, kitle imha silahları kullanımına benziyor" dedi.

Rusya lideri Vladimir Putin geçen yıl Coronavirus (Covid-19) pandemisi nedeniyle düzenlenmeyen Vladimir Putin'le Direkt Hat programının 18.'sini gerçekleştiriyor.

İlki Nisan 2001'de düzenlenip geleneksel hale gelen bu programlarda Putin, sosyal ve siyasal sorunlardan kişisel yaşamına kadar çeşitli alanlarda kendisine yöneltilen soruları cevaplıyor.

Program, Rusya'da Pervıy Kanal, Rossiya 1, Rossiya 24, NTV, OTR, Mir televizyon kanalları ile Mayak, Vesti FM ve Radio Rossii radyo istasyonlarından canlı olarak yayınlanıyor.

Programın ne zaman biteceği önceden belirlenmiyor. Nitekim Direkt Hat programlarının en uzunu 2013'te düzenlenmiş, 4 saat 47 dakika sürmüştü. 2019'daki son Direkt Hat, 4 saat 10 dakika sürmüştü.

Putin'in açıklamaları şöyle:    

- ("Ukrayna neden hasım ülkeler listesinde yer almıyor?" sorusuna cevaben) Ukrayna hasım ülkeler listesinde yer almıyor, zira Ukrayna halkının hasım olduğunu düşünmüyorum. Ukraynalıları ve Rusları tek millet olarak görüyorum. Ancak Ukrayna yönetimi Rusya'ya hasım. Kiev'in Ukrayna'daki Ruslara tutumu, kitle imha silahları kullanımına benziyor.

- ("Neden aşı olduğunuz anlar yayınlanmadı?" sorusuna cevaben) Umarım ülkemizdeki vatandaşların çoğu, aşı oldum dediysem, bunun öyle olduğunu anlamıştır. Bu seviyedeki insanlar küçük hileler yapmaz. Aşı olduğum dönemde Sputnik V ve EpiVakKorona aşıları vardı. İkisi de iyi ve etkili. EpiVakKorona, daha kısa süre koruma sağlıyor ancak onun daha az yan etki gibi avantajları var. Ben aşıyı seçerken daha uzun süre korumayı dikkate alarak tercih yaptım ve Sputnik V aşısı oldum.

 Zorunlu aşılamaya karşı çıkmaya devam ediyorum. Bölgelerin yönetimleri, belirli kategorilerdeki vatandaşlara aşı zorunluluğu getirme hakkına sahip. Salgının yayılmasının önlenmesi, yalnızca aşılama yardımıyla sağlanabilir. Yaklaşık 23 milyon Rusya vatandaşı aşılandı, trajik sonuçlarla karşılaşmadık. (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar