Putin ile Macron zirvesindeki uzun masanın nedeni PCR testi çıktı

Putin ile Macron zirvesindeki uzun masanın nedeni PCR testi çıktı
Rusya'nın başkenti Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron zirvesine damgasını vuran 'uzun masa'nın sebebi Macron'un PCR testi yaptırmayı kabul etmemesi çıktı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 7 Şubat Pazartesi günü Ukrayna krizini nedeniyle gerçekleşen görüşmede liderlerin oturdukları 'uzun masa' dünya gündeminde geniş yer bulurken, sosyal medyada da eğlenceli paylaşımlar yapıldı. İki dünya liderinin Ukrayna krizini görüşmek için 4 metre uzunluğundaki masada oturmalarının nedeni de merak konusu oldu.

Reuters’ın Macron’a yakın iki kaynağa dayandırdığı habere göre; görüşme sırasında kullanılan uzun masanın nedenin PCR testi krizi olduğu ortaya çıktı.

MACRON, KREMLİN'İN İSTEDİĞİNİ REDDETTİ

Macron’un, Rusya'ya geldiği sırada Kremlin’in koronavirüs (Covid-19) testi yapılması talebini reddettiği, bu nedenle Putin’den uzakta oturtulması için söz konusu masanın kullanıldığı aktarıldı.

Dünya basınında ise 4 metre uzunluğundaki masanın karşıt uçlarında oturan iki liderin görüntüleri sonrasında Putin'in diplomatik bir mesaj göndermek isteyebileceği öne sürülmüştü.

MACRON'A SEÇME HAKKI VERİLDİ'

Fransa cumhurbaşkanının sağlık protokolü hakkında bilgisi olan iki kaynak ise, Rusya’da Macron'a bir seçim hakkı verildiğini söyledi.

Rusya’da PCR testine girmesi halinde Vladimir Putin’e yakın olabileceği söylenen Macron ise bu teklifi reddederek sosyal mesafe kontrolünde görüşmeyi gerçekleştirmek istediği aktarıldı.

Öne Çıkanlar