Putin: Hepimiz Ukrayna krizinin bir an önce sonlanmasını istiyoruz

Putin: Hepimiz Ukrayna krizinin bir an önce sonlanmasını istiyoruz
Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesi kapsamında Hindistan Başbakanı ile bir araya gelen Rus lider Putin "Tüm bunların mümkün olduğunca hızlı sona ermesi için her şeyi yapıyoruz" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Semerkant’ta gerçekleşen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları 22. Toplantısı kapsamında Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile bir araya geldi.

Görüşmenin başında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki çatışmaların mümkün olduğunca hızlı sonlanması için her şeyi yaptıklarını söyledi.

'ENDİŞELERİNİZİ BİLİYORUM'

Putin, "Ukrayna'daki çatışmaya ilişkin sizin tutumunuzu, dile getirdiğiniz endişelerinizi biliyorum. Tüm bunların mümkün olduğunca hızlı sona ermesi için her şeyi yapıyoruz" dedi.

Putin sözlerini "Ancak, maalesef karşı taraf, Ukrayna yönetimi, müzakere sürecini reddettiğini, hedeflerine savaş alanında askeri yollarla ulaşmak istediklerini açıkladı." dedi.

Putin daha önce Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmesinde de Çin'in bu konudaki endişelerini anladıklarını söylemişti.

Putin, Modi'ye iki ülkeden turistlerin vizesiz seyahatini öngören anlaşmaya ilişkin müzakereleri hızlandırmayı  da önerdi.

MODİ: BU DÖNEM SAVAŞ ZAMANI DEĞİL

Hindistan Başbakanı Modi ise Putin'e şu anda dünyada gıda, gübre ve yakıt güvenliği konusunda ciddi endişelerin olduğu bir dönem yaşandığını belirterek "bu dönem savaş zamanı değil" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar