Putin'den Rusya Merkez Bankası'na faiz ayarı: Artış yapılmazsa Türkiye gibi oluruz

Putin'den Rusya Merkez Bankası'na faiz ayarı: Artış yapılmazsa Türkiye gibi oluruz
Putin, Rusya Merkez Bankası'nın para politikalarına ilişkin soru üzerine Türkiye'ye gönderme yaptı, 'Para-kredi politikası katılaşırsa, o zaman Türkiye'dekine benzer bir hâl alabilir' dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geleneksel yıl sonu toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Putin, geçen koronavirüs nedeniyle gazeteciler ile video-konferans yöntemiyle bir araya gelmişti, bu sene ise toplantı yüz yüze gerçekleşiyor.

Putin, para politikalarına ilişkin bir soruya yanıtında Rusya Merkez Bankası'na faiz uyarısı yaparak, Türkiye'ye işaret etti. "Rusya'nın enflasyonda yeniden yüzde 4 hedefine dönmesi gerekecek" diyen Putin, Merkez Bankası'nın faiz artırmaması halinde 'Türkiye'deki gibi bir duruma düşülme tehlikesi' olduğunu söyledi.

Rusya lideri Putin, "Reel ekonominin temsilcilerinin -kamera önünde değil ama benimle görüşmelerinde yaptığı gibi- faiz artırdığı için Merkez Bankası'nı azarlayabilirsiniz. Fakat bunu yapmazsanız durum Türkiye'deki gibi olur" dedi.

"Merkez Bankası’nın nasıl çalışacağına karışmıyorum" diyen Putin, "Merkez Bankası’nı eleştirmek mümkün fakat ben bunu yapmıyorum. İş dünyası ile iletişim içindeyim ve onların ne düşündüğünü de biliyorum. Ancak ben Merkez Bankası’nın çalışmasını olumlu değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar