Putin: ABD'nin Avrupa'da 200 nükleer taktik mühimmatı var, çoğunluğu atom bombası

Putin: ABD'nin Avrupa'da 200 nükleer taktik mühimmatı var, çoğunluğu atom bombası
Putin, ABD'nin Avrupa'daki nükleer mühimmatına ilişkin ‘Bunların kullanılması için 257 uçak hazırlandı. Bu uçaklar sadece Amerikan değil, 6 NATO üyesi ülkenin uçakları’ açıklamasını yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Avrupa'da 200 nükleer taktik mühimmatı bulunduğunu, bunların da 6 NATO üyesi ülkesinde tutulduğunu söyledi.

Rus Devlet Başkanı Putin, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile St. Petersburg'da bir araya geldi. Rusya ve Belarus'un güvenliği konusunda görüşlerini aktaran Putin, "Avrupa'da ABD'nin 200 nükleer taktik mühimmatı var, çoğunluğu atom bombası. Bu 200 mühimmat, NATO üyesi 6 Avrupa ülkesinde bulunuyor. Bunların kullanılması için 257 uçak hazırlandı. Bu uçaklar sadece Amerikan değil, bahsettiğim ülkelerin de uçakları." diye konuştu.

Euronews’in haberine göre Putin, ABD ve diğer NATO ülkelerinin, sınırları yakınında nükleer silahlarla uçuş eğitimine misilleme yapılmasına gerek olmadığını söyleyerek, Belarus ordusunda bulunan Su-25 uçaklarının Rusya'da modernize edilmesini teklif etti.

LUKAŞENKO: SAVAŞ İLANI GİBİ

Belarus'taki gübrelerin satışı için Rusya'nın St. Petersburg'da tahsis ettiği limandan dolayı memnuniyetini dile getiren Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, zamanla tahsis edilen yerin genişletilmeye ihtiyacı olup olmayacağını göreceklerini ifade etti.

Foto: Sputnik

Litvanya'nın, Rusya'nın Kaliningrad bölgesini izole etmek için Belarus üzerinden bu bölgeye geçişi durdurma planı yaptığını söyleyen Lukaşenko, "Bu bir tür savaş ilan etmeye benziyor. Bu tür şeyler modern koşullarda kabul edilemez" dedi.

‘SINIRLARIMIZ YAKINIDAKİ NÜKLEER EĞİTİM UÇUŞLARI STRESE SOKUYOR’

ABD ve NATO uçaklarının, sınırları yakınında nükleer savaş başlığı ve nükleer yük eğitim uçuşlarından çok endişeli olduklarını ve bunun, kendilerini strese soktuğunu söyleyen Lukaşenko, ellerindeki Su-35 savaş uçaklarının nükleer silah taşıyabilme kabiliyetine sahip olması konusunda Rusya'dan yardım istedi.

Lukaşenko, bu durumun ciddi olduğuna ve misilleme yapılması gerektiğine dikkat çekerek, Brest'ten Vladivostok'a kadar en ciddi silahların kullanılmasına hazır olunması hususunu gündeme getirdiğini kaydetti.

Öne Çıkanlar