Messi geldi, 'mali denge' için 10 futbolcu gidebilir

Messi geldi, 'mali denge' için 10 futbolcu gidebilir
Messi'nin transferiyle oluşan mali dengesizlik sonrası kulüp, 10 futbolcuyu göndermeye çalışıyor.

Paris St-Germain, 34 yaşındaki Arjantin kaptanı Lionel Messi ile sözleşme imzaladıktan sonra, harcamaların dengelenmesine yardımcı olmak için yaklaşık 10 oyuncusunu satmaya çalışacak. 

Bir aydan kısa bir süre önce, 20 Temmuz'da, bir Fransız futbol mali kontrol kuruluşu olan DNCG ile anlaşan PSG, yaklaşık 180 milyon avroyu kurtarmayı beklediklerini açıklamıştı.Ancak Leo Messi'nin imzasıyla her şey değişecekti.

Messi'nin katılımıyla birlikte PSG'nin futbolcu maaş toplamı 300 milyon avroyu aşıyor. PSG, Arjantinli yıldızın açtığı giderleri tamamlamak için Thilo Kehrer, Abdou Diallo, Rafinha, Gueye, Icardi, Ander Herrera, Sergio Rico, Areola, Layvin Kurzawa ve Pablo Sarabia gibi futbolcuları satış listesine koydu.

Fransız basınına göre Messi'nin kontratı net 40 milyon avro olacağı için Paris kulübünün hesapları dengelemesi gerekecek. Kulübün en pahalı oyuncu konumda olan Neymar'ın da üzerinde bir kazanca sahip olacak Messi'nin, ticari cazibesi ve dünya çapında tanınırlığı nedeniyle PSG Messi'ye yaptığı yatırıma değeceğini düşünüyor.

Katarlı El-Khleaïfi'nin, 2011'de Paris kulübünün ilk yüzde 70 hissesini satın aldığından beri uzun vadeli hayali Messi'yi takımında görmekti. Arjantinli oyuncunun babası ve aynı zamanda menajerliğini de yapan Jorge Messi ile kulüp başkanı arasında sıkı bir ilişki vardı. El-Khelaifi, geçen yaz Barcelona'dan uzaklaşmaya yaklaştığında Messi'yle sözleşme imzalamak için babası üzerinden bir girişimde bulunmuştu.

Messi, transferinin ardından PSG'nin hedefi, sözleşmesinin bitmesine sadece bir yıl kalan Mbappé'yi de kadroda tutarak Messi, Neymar ve Mbappé'nin oluşturduğu tarihin en iyi üçlülerinden birine sahip olmak.

Kulüp, Messi'ye ek olarak, kendi kulüpleriyle sözleşmelerini bitiren Sergio Ramos, Gini Wijnaldum ve Gianluigi Donnarumma'yı da satın aldı. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar