Profesör vücudunu öğrencilerine bıraktı

Profesör vücudunu öğrencilerine bıraktı
Kanser sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. Atilla Oğuzhanoğlu, bedenini öğrencilerinin eğitimi için kadavra olarak bağışladı

HABER MERKEZİ - Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Oğuzhanoğlu (61), geçen cuma günü mide kanseri tedavisi gördüğü PAÜ Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Oğuzhanoğlu'nun vasiyetinde bedenini öğrencilerinin anatomi eğitimi için bağışladığını belirtmesi üzerine eşi Prof. Dr. Nalan Oğuzhanoğlu'nun da onayıyla bedeni bağışlandı.

Oğuzhanoğlu için görev yaptığı PAÜ Tıp Fakültesi Anatomi Laboratuvarı önünde tören düzenlendi. Törende konuşan Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı ve Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Adıgüzel, tıp camiasının çok önemli bir ismini kaybetmenin hüznünü yaşadıklarını, Oğuzhanoğlu'nun vücudunu öğrencilerine adayarak son dersini verdiğini ifade eden Adıgüzel, "Bilimi yüceltmek istiyorsak, karanlığın duvarını yıkmak istiyorsak onun gibi bir ruh taşımalıyız. Bu düşünceyi yayabilmek için, tıbbın önüne geçen tıp dışı uygulamaları, cahillerin eline düşmüş hastaları kurtarabilmemiz için bu yolu açabildiğimiz kadar açmak zorundayız" dedi.

Törende söz alan Oğuzhanoğlu'nun eşi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nalan Oğuzhanoğlu ise yaptığı duygusal konuşmanın ardından öğrencilere seslenerek, "Çocuklar, hocanızın ne kadar titiz olduğunu biliyorsunuz. Ders saatinin bir dakika geç kalmasına izin vermez. Şimdi ders saati başlıyor. Lütfen hocanızı alıp derse başlayalım" dedi.
Saygı duruşunun ardından, tıp fakültesi öğrencileri, Oğuzhanoğlu'nun cenazesini anatomi bölümüne götürdü. (DHA)

Öne Çıkanlar