Prof. Dr. Yavuz: Aşı karşıtlığıyla sistematik mücadele yürütülmesi gerekiyor

Prof. Dr. Yavuz: Aşı karşıtlığıyla sistematik mücadele yürütülmesi gerekiyor
Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüsün hâlâ öldürücü bir hastalık olduğuna vurgu yaparak mutlaka bir aşılama kampanyasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı, 18-24 Temmuz haftasına ait koronavirüs tablosunu açıkladı. Buna göre haftalık vaka sayısı 365 bin 424 oldu, 157 kişi yaşamını yitirdi. Salgında günlük ortalama vaka sayısı 50 bini aştı.

Koronavirüsün hâlâ öldürücü bir hastalık olduğuna vurgu yapan Türk Klinik Mikrobiyolji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, mutlaka bir aşılama kampanyasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, "Enfeksiyonun yayılımının azaltılması için kapalı ortamlarda, toplu taşımada maske kullanımı devam etmeli" diye konuştu.

‘AŞI KARŞITLIĞI NEDENİYLE İNSANLARIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDULAR’

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Prof. Dr. Yavuz, koronavirüsün hâlâ öldürücü bir hastalık olduğuna vurgu yaparak mutlaka bir aşılama kampanyasına ihtiyaç olduğunu belirterek "Dünya Sağlık Örgütü’nün açıkladığı gibi biz de pandeminin bitmediğini en başından beri söylüyoruz. Hâlâ gripten daha ciddi bir hastalık. Eksik aşılı, aşısını yaptırmamış çok insan var. Aşı karşıtlığıyla sistematik mücadele yürütülmesi gerekiyor. Aşı karşıtlığı nedeniyle insanların ölümüne neden oldular" dedi.

‘ETKİN HAVALANDIRMA SAĞLANABİLİR’

Prof. Dr. Yavuz, okulların açılmasına az bir süre kaldığını anımsatarak "Okullar açılmadan havalandırma önlemleri konusunda adım atılmalı. Çok maliyetli olmayan önlemlerle etkin havalandırma sağlanabilir" diye konuştu.

Öne Çıkanlar