Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 'sonunda ne olacağını' yazdı

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 'sonunda ne olacağını' yazdı
'Hükümetin faiz inadı enflasyonu çıldırttı' diyen akademisyen Demirtaş, 'Sonunda ne olacağını yazayım; ya faiz artıracaklar ya süper bono çıkartacaklar' yorumunu paylaştı.

+GERÇEK - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimlerinin ardından Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tüketici enflasyonu yüzde 54’ü aşarken, ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan hükümetin bundan sonraki olası hamlelerine ilişkin bir değerlendirme geldi.

"Hükümetin faiz inadı enflasyonu çıldırttı" diyen Demirtaş, Twitter’dan paylaştığı mesajda, "Sonunda ne olacağını yazayım; ya faiz artıracaklar ya süper bono çıkartacaklar" ifadelerini kullandı.

Demirtaş’ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Hükümetin Faiz inadı Enflasyonu çıldırttı. Ben dahil YÜZLERCE uzman uyardı.

Sonunda ne olacağını yazayım:

1) Ya Faiz arttıracaklar
2) Ya Süper Bono çıkartacaklar,

Bu geri vitesten sonra olan onca ay ve yıl enflasyon ile ezilen bize olacak.

Hani Ne Oldu Çin modeli diyeceğiz."

FAİZ İNERKEN ENFLASYON VE DOLAR FIRLADI

Cumhurbaşkanı talimatıyla Merkez Bankası faiz indirimlerine başlamadan önce Ağustos 2021’de enflasyon yüzde 19,25’ti.

TCMB, eylül-aralık döneminde dört ayda faizi yüzde 19’dan yüzde 14’e indirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ileri sürdüğü, "Faiz düşünce enflasyon da düşecek" tezinin tam tersi gerçekleşti ve enflasyon şubatta yüzde 54,44’ü gördü.

Bu sürede dolar/TL de 8,30 seviyelerinden 18,40 seviyelerine kadar çıktıktan sonra kur korumalı mevduat uygulaması ve rezerv satışlarıyla gerilese de şu an 15’e yakın seviyede bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar