Prof. Dr. İzzet Özgenç: Ağır ekonomik bunalım OHAL getirebilir

Prof. Dr. İzzet Özgenç: Ağır ekonomik bunalım OHAL getirebilir
Döviz kurundaki yükselişin durmaması nedeniyle piyasalarda oluşan kötüye gidiş sonrası hükümetin Anayasa'nın 119. maddesine göre OHAL kararı alabileceği öne sürüldü.

İddiayı dile getiren Türkiye Bilimler Akademisi Asli Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç, "Toplumun ağır ekonomik bunalım sebebiyle OHAL ilanına hazırlıklı olması gerektiğini" söyledi.

Sokaklarda metrelerce uzayan Halk Ekmek kuyrukları, marketlerde kotalı satış dönemini yaşayan Türkiye'de derinleşen ekonomik kriz karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla OHAL ilan edilebileceği öne sürüldü.

Türk Lirası'ndaki büyük değer kaybı Merkez Bankası ve FED kararları öncesi tedirginliği artırırken, iktidarın ekonomik krizin daha da derinleşmesi halinde olağanüstü hal ilan edebileceği iddia edildi.

JAPON BANKASI'NDAN 5 AŞAMALI PLAN İDDİASI

Japon bankası Nomura, hazırladığı raporda Erdoğan hükümetinin beş aşamalı bir planı yürüttüğünü; ilk üç adımın hayata geçirildiğini ileri sürmüş, son iki adımın ise 'dış politika vakası' ve OHAL' olarak sıralamıştı.

Aynı yönde bir başka iddia,  AKP'ye ceza kanunlarının hazırlanmasında öncülük eden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sık sık görüşlerine başvurduğu bilinen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç'ten geldi.

'TOPLUM HAZIR OLMALI'

Özgenç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda toplumun olağanüstü hal ilanına (OHAL) hazırlıklı olması gerektiğine dikkat çekti.

Twitter hesabından paylaşım yapan İzzet Özgenç şunları yazdı:

"Türk Lirasının yabancı paralar karşısındaki süregelen değer kaybı, "AĞIR EKONOMİK BUNALIM" sonucunun ortaya çıkacağı süreci başlatmıştır. Bu nedenle kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OLAĞANÜSTÜ HÂL ilânına (Any., m. 119), toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar