Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu son yolculuğuna uğurlandı
Türkiye'deki ilk yeni tip koronavirüs vakasını tespit eden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Taşçıoğlu için meslektaşları saygı duruşunda bulundu.

Türkiye'deki ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasını tespit eden ve öğrencileri tarafından 'Hocaların hocası' olarak anılan İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan ve bir süredir tedavisi devam İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu için Nakkaştepe Mezarlığı'nda cenaze namazı kılındı. Cenazeye oğlu Onur Taşçıoğlu, ailesi ve yakınları katıldı. Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun cenaze namazı koronavirüs tedbirleri kapsamında maskeli ve sosyal mesafe korunarak kılındı.

Üsküdar Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verilen Taşçıoğlu'nun defin işlemleri koronavirüse karşı özel kıyafet giyen görevliler tarafından yapıldı.

67 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Taşçıoğlu'nun oğlu Onur Taşçıoğlu cenaze namazında taktığı kaşkolu, babası toprağa verildikten sonra mezarınınbaşına bağladı. Oldukça üzgün olduğu görülen Onur Taşçıoğlu mezarlıktan açıklama yapmadan ayrıldı.

'ÇALIŞMA ARKADAŞLARI SAYGI DURUŞUNDA BULUNDU'

Cenaze törenine görev başında oldukları için katılamayan çalışma arkadaşları  Prof. Dr. Taşçıoğlu için  Çapa'da, İstanbul Tıp Fakültesi önünde 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Anma törenine sosyal mesafe kuralına uygun olarak katılanlar gözyaşlarını tutamadı.

'İNŞALLAH SON KAYBIMIZ OLUR'

Anma törenine katılan Prof. Dr. Turan Tükek, " İç hastalıklarının ulu çınarı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için toplandık. Acımız gerçekten çok büyük, bizim için çok kıymetli bir insan. Yıllarca beraber çalıştığımız, üstün nitelikleri olan, kendisini tıbba adamış, eğitim kişiliği ile öne çıkmış bir kişiden bahsediyoruz. Kaybetmenin üzüntüsünü derin bir şekilde yaşıyoruz. Kendisi inşallah son kaybımız olur. Başka kayıplar yaşamamayı ümit ediyorum" diye konuştu.

'TANI KONMADAN 1 SAAT ÖNCESİNE KADAR ÇALIŞIYORDU, GÖREV ŞEHİDİDİR'

Aynı odayı paylaşan mesai arkadaşı İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerim Güler ise koronavirüs tanısı konmadan 1 saat öncesine kadar çalışmaya devam ettiğini belirtti. Prof. Dr. Güler, "Ben 40 yıldır beraber çalışıyorum. Aynı odayı kullanıyorduk. Cengaver gibi çalışıyordu. Görev şehididir. Pazartesi günü beraberdik. Hastaya baktı her tarafının ağrıdığını, öksürdüğünü, ateşinin olduğunu söyledi. Hemen servis muayene bölümüne geçtik ve bu bahtsız tanı konuldu. Çok direndi ama maalesef kaybettik. Genel dahiliye camiası için çok büyük bir kayıp. Son ana kadar beraberdik. Saat 10.00’da teşhis konuldu. Saat 09.00’da hasta muayene ediyordu. O kadar özveri ile çalışıyordu. Üzüntümüz çok büyük" diye konuştu.

'ÇINARIMIZDI BABAMIZDI. HER ŞEYİ ONDAN ÖĞRENDİK'

12 yıl Prof. Dr. Taşçıoğlu ile çalışan hastane personeli Yıldız Gedik de anma töreninde gözyaşlarını tutamayanlar arasındaydı. Gedik, "O bizim her şeyimizdi, çınarımızdı, babamızdı. Her şeyi ondan öğrendik. 1 Nisan şakası yaptı sanki. İnanamıyoruz. Çok üzüntülüyüz. Acımızı paylaşamıyoruz. Tek söyleyeceğim şey bir çınardı. Koltuğunun altına aldı hepimizi, bizim için kötü bir kayıp. 12 yıldır beraber çalışıyoruz. Çok emeği var bende çok hakkı var" diye konuştu. (DHA)

 

 

Öne Çıkanlar