Prens Philip için cenaze töreni

Prens Philip için cenaze töreni
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in eşi Prens Philip’in cenaze töreni yapıldı. Tören programı kapsamında, Prens Philip'in tabutu, Windsor Kalesi’ndeki St. George Şapeli'ne getirildi.

İngiltere’de 9 Nisan’da hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in eşi Prens Philip için cenaze töreni düzenlendi.

Prens Philip’in tabutu süvariler eşliğinde Windsor Kalesi’ndeki St. George Şapeli'ne getirildi. Tabut, Prens Philip'in dizaynına yardım ettiği yeşil bir arkası açık araçla taşındı.

Tabutun arkasında oğulları Prens Charles, Andrew, Edward ve kızı Prenses Anne ile torunları veliaht Prens William ve Harry'nin yer aldı.

KRALİÇE BİR HAFTA DAHA YAS TUTMAYA DEVAM EDECEK

Cenaze alayı şapele ulaşınca, Kale’nin batı ucundaki kuleden Kraliyet Topçuları tarafından top atışı yapıldı ve milli marş çalındı. Şapelin nefinde yer alan ve dört şarkıcıdan oluşan küçük bir koro, Prens Philip tarafından seçilen müzik parçalarını söyledi.

Törene, İngiliz Kraliyet Ailesi üyelerinin yanı sıra Alman kraliyet ailesinden üç kişiyle birlikte toplamda 30 kişi katıldı. ABD’den gelen Prens Harry de törene katıldı. Ancak hamile olan eşi Meghan Markle, doktorların tavsiyesi üzerine törene katılmadı.

Ulusal yas dönemi, cenaze töreninin yapıldığı gün sona erecek. Kraliyet Ailesi, bir hafta daha yas tutmaya devam edecek. (DHA)

Öne Çıkanlar