Portekiz-Türkiye maçında ilk 11'ler belli oldu

Portekiz-Türkiye maçında ilk 11'ler belli oldu
Türkiye, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde bugün deplasmanda Portekiz ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2022 Dünya Kupası için play-off serüvenine bugün başlıyor. Kırmızı-beyazlılar, Cristiano Ronaldo'nun formasını giydiği Portekiz'e konuk olacak. 

Porto'daki Dragao Stadı'nda oynanacak mücadele, TSİ 22.45'te başlayacak ve TRT 1'den naklen yayımlanacak.

Müsabakada, Almanya Futbol Federasyonundan hakem Daniel Siebert düdük çalacak. Siebert'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Jan Seidel ve Rafael Foltyn yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise İsviçreli Sandro Scharer olacak.

Türkiye'de bu mücadele öncesinde sakat oyuncu bulunmuyor.

Portekiz'de ise Covid-19 testi pozitif çıkan Pepe ile sakatlıkları bulunan Ruben Neves ve kaleci Anthony Lopes aday kadrodan çıkarıldı. Bu oyuncuların yerine Tiago Djalo, Vitinha ve kaleci Jose Sa kadroya dahil edildi.

İLK 11'LER

Portekiz: Diego Costa, Dalot, Danilo, Fonte, Guerreiro, Bruno Fernandes, Moutinho, Bernardo Silva, Jota, Otavio, Ronaldo

Türkiye: Uğurcan, Ozan-Çağlar-Merih, Zeki-Orkun-Hakan-Berkan, Cengiz-Kerem, Burak

TÜRKİYE'NİN DÜNYA KUAPSI YOLU NASIL?

Katar'da 21 Kasım-18 Aralık tarihlerinde düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılmak için mücadele eden Türkiye'nin önünde zorlu bir yol bulunuyor.

Türkiye'nin ilk hedefi, tek maç eleme usulü oynanacak müsabakada Portekiz'i geçerek play-off finaline kalmak. Play-off finaline kalması halinde Türkiye, İtalya-Kuzey Makedonya maçının galibiyle Konya'da karşı karşıya gelecek.

Konya Büyükşehir Stadı'nda 29 Mart Salı günü yapılacak mücadele, saat 21.45'te başlayacak. Milli takım bu maçı da kazanması halinde Dünya Kupası'na katılma hakkını elde edecek.

Öte yandan Türkiye, Portekiz müsabakasının ardından Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetmesi halinde ise İtalya-Kuzey Makedonya eşleşmesinin mağlubu ile 29 Mart Salı günü Konya'da özel maçta karşılaşacak.

Öne Çıkanlar