HDP üyesi gence polisten 'bir kurşunluk canın var' tehdidi

HDP üyesi gence polisten 'bir kurşunluk canın var' tehdidi
Polis tarafından 'Bir kurşunluk canın var. Başka sefere gözaltı falan olmayacak' diyerek tehdit edildiğini belirten HDP Gençlik Meclisi Üyesi Şakir Can, İnsan Hakları Derneği’ne başvurdu.

Batman’da 13 Ocak Çarşamba akşamı 7 arkadaşıyla birlikte Jülyen takvime göre Serê Salê (yeni yıl) kutlaması yaptıkları sırada "fiziki mesafe" ihlalinde bulundukları gerekçesiyle polislerce kişi başına 900 TL para cezası kesilenler arasında bulunan HDP Gençlik Meclisi Üyesi Şakir Can, bu olay akabinde özel harekat polislerinin tehdidine maruz kaldı.  
 
Kültür Mahallesi’nde kutlama yaparken önlerinin polis tarafından kesilip, Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirildiklerini anlatan Can, sonrasında gerekli tedbirleri alıp, mesafelerini korumalarına rağmen kendilerine toplamda 7 bin 200 TL para cezası kesildiğini belirtti. 

İHD VE SAVCILIĞA BAŞVURU
 
Akabinde özel harekat polislerinin bulundukları yere geldiğini söyleyen Can, gelenlerin kendisine "Bir kurşunluk canın var. Başka sefere gözaltı falan olmayacak" diyerek tehditte bulunduğunu paylaştı. Can, maruz kaldığı bu tehdit üzerine hukuki yardım talebiyle İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi'ne başvuruda bulunduğunu belirtti.
 
Daha önce de polis tehdidine maruz kaldığını söyleyen Can, 14 Ağustos 2020 tarihinde yine Kültür Mahallesi'nde HDP İl Eşbaşkanı Fatma Ablay ve Gençlik Meclisi üyesi iki arkadaşıyla birlikte yürüdükleri sırada önlerinin Ranger marka zırhlı bir polis aracı ile kesildiğini anlattı. Can, polislerin GBT yaparken kendilerini "Rahat durmuyorsunuz. Kemiklerinizi kırarız" sözleriyle tehdit ettiğini söyledi.

'SÜREKLİ TAKİP EDİLİYORUZ'

Mezopotamya Ajansı'ndan Fethi Balaman'a konuşan Can, karşılaştığı bu tehditler üzerine İHD’ye başvurduğunu belirterek Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulanacağını ifade etti. Can, attıkları her adımın polis tarafından illegalize edilmeye çalışıldığını belirterek, "Legal bir partinin Gençlik Meclisi üyeleri olarak çalışmalarımızı sürdürürken sürekli polisin tehdit ve engellemelerine maruz kalıyoruz. Bizi ilegalize etmeye çalışan polis, sürekli yasadışı uygulamalar ile gençlere saldırıda bulunuyor. Sürekli fiziki takip ve tehdide maruz kalıyoruz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar