Polis trafikte durmadığı iddiasıyla bir kişiyi öldürdü

Polis trafikte durmadığı iddiasıyla bir kişiyi öldürdü
Beylikdüzü’nde ehliyeti olmadığı için polis uygulama noktasında durmadığı iddia edilen Erhan Eser (23) adlı Kürt genci, polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi.

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde polis uygulama noktasında ehliyeti olmadığı için aracı durdurmadığı iddia edilen Erhan Eser (23) adlı Kürt genci, polisin aştığı ateş sonucu yaşamını yitirdi.

İddiaya göre, gece saat 01.30 civarında Beylikdüzü Devlet Hastanesi’nin yakınlarında Erhan Eser tarafından seyir halinde bulunan aracın durmaması üzerine polis tarafından tarandı. Polis taraması sonucu sol arka kapıdan giren kurşunun Eser’in sırtından akciğerine isabet etmesi sonucu Eser yaralandı. Eser ile aynı arabada bulunan Cihan Karakaş ile birlikte 2 kişi, Eser’in yakında bulunan Hastaneye kucağında taşıyarak götürdü. Eser, burada 10 dakika sonra yaşamını yitirdi. 

ARKADAŞLARI HASTANEYE GÖTÜRDÜ

Konuya dair Mezopotamya Ajansı'nın ulaştığı Eser’in kuzeni Fırat Eser, olay yerine giden ikinci kişi olduğunu söyledi. Kendisinden önce Eser’in abisi Bilal Eser’in olay yerine gittiğini aktaran Eser, olay yerine gittikleri sırada orada yüzlerce polisin bulunduğunu belirtti.

Eser, "Kuzenimin ehliyeti yoktu. Bu nedenle uygulamada durmuyor" dedi. Kuzeni Eser’in aracı durdurması üzerine polisin ateş ettiğini dile getiren Eser, "Mermi sol arka kapıdan içeri girip kuzenimin sırtına isabet etmiş. Mermi direkt akciğere gelmiş. Kuzenim vurulması ardından polis hiçbir şey yapmamış. Arabada bulunan arkadaşları onu kucaklayıp yakında bulunan Beylikdüzü Devlet Hastanesi’ne götürmüş" dedi. 

10 DAKİKA SONRA ÖLDÜ

Kuzenin hastanede kalbinin durduğunu aktaran Eser, "10 dakika sonra kalbi durmuş. Olay yerine gittiğimizde orada en az 100 polis vardı. Kimse bize bir şey anlatmıyordu. Vuran polis nerede, araba nerede bilmiyoruz. Ayrıca gençler de gözaltına alınmış. Bize söylendiği kadarıyla Beylikdüzü Emniyeti’ne götürülmüşler" diye konuştu. 

CENAZESİ DEFNELDİLDİ

Erhan Eser’in ailesi ve akrabaları tarafından hastaneden alınarak Arnavutköy’de bulunan Haraççı Mezarlığı’nda toprağa verildi. (MA)

Öne Çıkanlar