Polis memurunu dolandırma olayında 'zorla senet imzalatılmaya çalışıldı' iddiası

Polis memurunu dolandırma olayında 'zorla senet imzalatılmaya çalışıldı' iddiası
Halil İbrahim Şahin, işkenceye uğradığını söyledi. Müvekkilinin ifade işlemleri için karakola giden avukat Özkan içeri alınmadı. Özkan, söz konusu olaya ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Seda TAŞKIN 


+GERÇEK- Ankara’da bir polisin dolandırılma olayına ilişkin gözaltına alınan Halil İbrahim Şahin, polisler tarafından ağır hakaretlere uğrayarak, saatlerce terse kelepçe ile bekletildi. Mamak Demirlibahçe Polis Karakolu’na götürülen Şahin’e avukatı saatlerce ulaşamadı. Polis karakolu önünde bekletilen ve müvekkiline ulaşamayan Avukat Taha Burak Özkan, sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak, tüm meslektaşlarını yanında olmaya çağırdı. Konuya ilişkin ulaştığımız Özkan, yaşananları +Gerçek’e anlattı. 

Karakol önünde uzun bir süre bekletildikten sonra, müvekkili ile görüşen Özkan, yaşananları şöyle anlattı: 

"Müvekkilimin evinin arandığı esnada birçok usulsüzlük yaşandı.  Normal şartlarda Etimesgut ekiplerinin talimat yazması gerekirken, Mamak ekiplerini yani kendi mesai ekipleri olay yerine intikal etti. Müvekkilime arama yapıldığı esnada ağır hareketlerde bulunuldu. Cep telefonuna yönelik arama ve el koyma kararı olmamasına rağmen, müvekkilimin telefonu zorla açılarak, ’71 bini getirin yoksa telefonunda deliller buldum, fotoğraflarını çektim yoksa bunlarla ilgili işlem yaparım’ diyerek tehditte bulunulmuştur. Bu duruma babası da tanıktır."

‘BEN ESKİ ÖZEL HAREKÂTÇIYIM, GEREKİRSE MESLEĞİM YANSIN’ 

Özkan, içeri alınmadığı esnada bir polis memurunun müvekkiline, "Sana senet imzalatacağım bu parayı senden alacağız. Serbest kalsan da her hafta evine arama emri çıkartıp senin huzurunu kaçıracağız. Gerekirse mesleğim yansın, ben eski özel harekâtçıyım" dediğini aktardı. 

Şahin ise yaşadıklarını şöyle anlattı: 

"Babam beni arayarak evde arama yapıldığını söyledi. Hemen taksiye atlayarak eve gittim. Ancak eve girdiğim esnada hemen bana ters kelepçe yaptılar. Çok ağır ve kötü küfürlere maruz kaldım. Ev araması boyunca ve karakolda bile ters kelepçe ile bekletildim. Hatta hastanede bile doktorun yanında ters kelepçe ile bekletildim. Beni sürekli tehdit ederek, senet imzalatacaklarını söylediler. Eğer 71 bini ödemezsem, beni tutuklayacaklarını söylediler. Senedi imzalarsam serbest kalacağımı söylediler. Daha sonra karakolda da aynı muamele devam etti. Avukatım içeri almadılar. Bana burada da psikolojik şiddet uyguladılar."

Öne Çıkanlar