Platform televizyona mı dönüşecek? Netflix canlı yayın özelliği üzerinde çalışıyor

Platform televizyona mı dönüşecek? Netflix canlı yayın özelliği üzerinde çalışıyor
Netflix'in canlı yayın özelliği üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Deadline'ın haberine popüler yayın platformu Netflix, stand-up gösterileri ve reality show gibi programların canlı bir şekilde izlenmesine olanak tanıyacak 'canlı yayın' özelliğini kullanıcılara sunmayı planlıyor.

İnternet kullanımının tüm dünyada artmasıyla son yıllarda sinema ve dizi platformlarına olan ilgi de hız kesmeden artmaya devam ediyor. Yaygın olarak kullanılan dijital platform Netflix, 10 yıl sonra ilk kez abone kaybetmesine rağmen dünya çapında 220 milyondan fazla kullanıcıya sahip olmasıyla hâlen bu mecraların en popüleri olarak göze çarpıyor.

Variety’nin haberine göre Netflix, canlı yayın özelliğini kullanıcıların beğenisine sunmayı planlıyor. ABD merkezli dev platformun bu özelliği geliştirmenin ilk aşamalarında olduğu; canlı reality showlar gibi televizyonlarda görülen programlarda ve stand-up gösterilerinde kullanılabileceği ifade ediliyor.

Ayrıca canlı yayınların, platformun popüler yarışma programları için canlı oylama yapmak için kullanılabileceği de öngörülüyor. Özelliğin senaryosu olmayan reality şovlarda ve stand-up gösterilerde kullanılacağı tahmin edilirken spor yayınlarında kullanılıp kullanılmayacağı merak ediliyor. 

Öne Çıkanlar