Pfizer ve BioNTech, zonaya karşı mRNA aşısı geliştirecek

Pfizer ve BioNTech, zonaya karşı mRNA aşısı geliştirecek
ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech, zona hastalığına karşı mRNA aşısı geliştireceklerini duyurdu.

Alman biyoteknoloji firması BioNTech internet sitesinden açıklama yayımladı. Firma açıklamada, zonaya karşı üretilmesi planlanan aşı için araştırma, geliştirme ve ticaretine ilişkin anlaşma varıldığını duyurdu. Geliştirilecek zona aşısı için bilim insanları, Covid-19 aşısının geliştirildiği platformlardan faydalınacağı bildirildi. Anlaşma gereği, Pfizer'ın BioNTech'e 225 milyon ABD doları ön ödeme yapacağı, BioNTech'in de tescilli antijen teknolojisi için Pfizer'a 25 milyon dolar ödeyeceği bildirildi.

Evrensel'in aktardığı habere göre; BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, "Söz konusu anlaşma, her iki firmanın uzmanlık ve kaynakları kullanılarak zonaya karşı yeni bir mRNA temelli aşı geliştirmeyi amaçlamaktadır" ifadelerini kullandı.

Pfizer Küresel Araştırma, Geliştirme ve Tıp Bölümü Başkanı Mikael Dolsten ise "Bu anlaşmayla birlikte bilimsel keşiflerimize devam edip mRNA teknolojisini ilerleterek başka bir sağlık tehdidiyle mücadele etmeyi amaçlıyoruz" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar