Pfizer: Aşıdan sonra virüsün bulaşıp bulaşmayacağı konusunda emin değiliz

Pfizer: Aşıdan sonra virüsün bulaşıp bulaşmayacağı konusunda emin değiliz
Pfizer şirketinin CEO’su Albert Bourla, aşının Coronavirus'ün bulaşmasını engelleyip engellemediğinden 'emin olmadığını' söyledi.

Pfizer-BioNTech'in geliştirdiği Coronavirus aşısı hakkında açıklama yapan ABD’li Pfizer şirketinin CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Albert Bourla'dan aşıya ilişkin açıklama geldi.

Bourla, ABD medyasına verdiği röportaj sırasında "Aşıyla korumam olmasına rağmen, yine de başkalarına bulaştırabilir miyim?" şeklinde yöneltilen soruya "Aşıdan sonra virüsün bulaşıp bulaşmaması konusu incelenmesi gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. Şu anda bildiklerimizle bundan emin değiliz" yanıtını verdi.

Kasım ayında Pfizer, aşı adayının COVID-19'u önlemede yüzde 90'dan fazla etkili olduğunu ve ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) acil kullanım izni için başvuruda bulunduğunu duyurmuştu.

Dünyanın dört gözle beklediği Pfizer-BioNTech'in Coronavirus'ü aşısından moral bozucu bir haber gelmişti. Aşının üretiminde kullanılan hammaddenin ilk grubunda sorun yaşanması nedeniyle, bu yıl için koyulan 100 milyon hedefi 50 milyon doza düşürüldüğü ifade edilmişti. (DHA)

Öne Çıkanlar