Pervin Buldan: Size bir müjde vereyim, bu karanlık iktidar çöküş aşamasında

Pervin Buldan: Size bir müjde vereyim, bu karanlık iktidar çöküş aşamasında
İl Eş Başkanları toplantısında konuşan Buldan, ‘Size bir müjde vereyim. Karanlık iktidar çöküş aşamasındadır’ dedi.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar partisinin İl Eş Başkanları toplantısında konuştu. Tüm engelleme ve baskılara rağmen yaşananlara göğüs gererek partilerini ileri taşıdıkların söyleyen Buldan, "Partimizi büyütmek ve başarıya ulaştırmak için gece gündüz büyük bir emek sarf etmek fedakârca özveriyle çalışmak hiç kimsenin harcı değildir. Bunu ancak HDP’liler yapar" dedi.

"Mücadele tarihimizin sayfalarında burada oturan her arkadaşım, buraya gelmeyenler dahil mücadele tarihimizin sayfalarına adını yazmıştır. Yazdırmıştır" diyen Buldan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Her birimizin cesaretinden, HDP’ye olan inancınızdan dolayı kutluyorum. HDP bir yol ise bu yolun en büyük emektarları sizlersiniz. Partimizin geleceğini şimdisini de gören iradesiniz. Her bir öneriniz her bir tespit eve eleştiriniz hep çok kıymetli oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Sizler sadece il eş başkanı olarak görev yürütmüyorsunuz."

‘BU YÜRÜYÜŞÜN SONU MUTLAK ZAFER’

HDP’nin eşit ve özgür fikrini Türkiye’nin dört bir yanında temsil edildiğini söyleyen Buldan, bu fikrin çınara dönüşmesi için de büyük mücadele verdikleri söyledi. Buldan, "HDP güçlü demokrasi ve gerçek bir adalet, adil bir barışın ve özgür yaşamın kurucu gücüdür. Güçlü bir demokrasinin kurulması yerellerden, kentlerden başlar. Bu yürüyüşün sonu mutlak başarı ve zafer" diye belirtti.

‘KADINLARIN DİRENİŞİ BU AYRIMCI DÜZENİ DEĞİŞTİRECEK’

Güçlü bir demokrasinin yerellerden başladığını söyleyen Buldan, "İşte siz halkların geleceğini demokrasi ve adalette buluşturacak hakikat yolcularısınız. Bu yürüyüşün sonu mutlak başarı, mutlak zafer olacaktır. Buna yürekten inanıyor ve haklı mücadelemize yürekten güveniyorum. HDP’nin dayandığı güçlü bir direniş vardır. 8 Mart’ta ve Newroz’da bir kez daha gördük. Kadınlar bu eşitsiz ve ayrımcı düzeni ancak kadınların direnişiyle değişeceğini bir kez daha gösterdi. Kadınlar da asla yılgınlık yoktur, cesaret vardır" dedi. 

‘İKTİDAR, HDP’SİZ SİYASET İÇİN KÜÇÜK ORTAĞIYLA GECE GÜNDÜZ PLAN YAPIYOR’

Buldan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"HDP’nin siyasal gücü karşısında iktidar bloğu boş durmuyor. İktidar aklı acaba HDP’siz bir siyaset zemini nasıl yaratırız, kendi varlığımızı nasıl sürdürebiliriz diye gece gündüz küçük ortağı ile plan yapmaktadır. Ne yaparlarsa yapsınlar şimdiye kadar başaramadılar, başaramayacaklarda. HDP dimdik ayaktadır, ayakta olmaya da devam edecektir. En son kapatma davasıyla karşımıza çıktılar. Amaçları HDP’nin siyasi belirlemede ve dengeleri değiştirme gücünü kırmak, etkisiz hale getirmek."

‘KİMSENİN YOLSUZLUK DÜZENİNE SESİNİ ÇIKARAMAYACAĞI BİR ORTAM YARATMAK İSTİYORLAR’

"Yönetme yolunu HDP’ye kapatmaktır. Türkiye’nin barış umudunu kırmak ve kapatma davasını yürüten tekçi iktidarın tekçi ortağı bu dava ile aslında Türkiye’yi kapatmayı hedeflemektedirler. Kimsenin sesini dahi çıkaramayacağı, itiraz edemeyeceği yolsuzluk düzenine karşı sesini yükseltemeyeceği mutlak bir faşizm ortamını yaratmak istiyorlar."

‘GERGERLİOĞLU SUSMADI’

Türkiye halklarının tarihin en büyük yoksulluğu ile karşı karşıya bırakıldığını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı, "İşte bu saltanatlarını sürdürmek ve halka hesap vermemek için hukuk dışına çıkmak dahi her yolu denediler, denemeye de devam ediyorlar. Gergerlioğlu’nun vekilliğinin gasp edilmesi bunun bir örneği. Susturacağını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Şimdiye kadar vekilliği düşürülen ve cezaevinde rehin tutulan arkadaşlarımız susmadı, Gergerlioğlu da susmadı" dedi. 

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KADINLARIN ANAYASASIDIR’

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin de konuşan Pervin Buldan, iktidarın kadınlara yönelik bir darbe peşinde olduğunu söyledi. Buldan, "Kadınlara ve gençlere karşı sürekli darbe peşindeler. İstanbul Sözleşmesinden çekilmesi kadın düşmanlıklarını bir kez daha ortaya koydular. Kadınların mücadeleden vazgeçeceklerini zannediyorlar. Kadınlar dünden daha fazla kazanımlarına sahip çıkacaktır. İstanbul Sözleşmesi kadınların anayasasıdır. Direniş sözleşmesidir. Bu iktidardan kurtulma sözleşmesidir. Biz kadınlar buna izin vermeyeceğiz" dedi.

‘SİZE BİR MÜJDE VEREYİM; BU KARANLIK İKTİDAR ÇÖKÜŞ AŞAMASINDADIR’

Dayatılan zulme razı gelmeyeceklerinin altını çizen Buldan, "İktidarın gündeminde kapatma davası arayışı olabilir, bizim gündemimizde ise güçlü demokrasi ve gerçek adalet davası vardır. Barışı ve özgür yaşamı kurma davası vardır. Yolumuz uzun ve engellerle doludur ama bu engelleri aşacak gücümüz de var. AKP-MHP faşizmi son demlerini yaşamaktadır. Size bir müjdem var; bu karanlık iktidar çöküş aşamasındadır. Bakmayın bu kadar saldırgan olduklarına, saldırganlıkları çöküş korkusundan kaynaklanmaktadır. Partimiz faşizmi gerilettirmiş,  kaybettirmiştir. Onlar bir düşünürken biz bin düşünüyoruz. Onların bir hamlesine karşı bizim çoklu hamle arayışımız vardır."

‘ÜÇÜNCÜ YOL SİYASETİNİ BÜYÜTECEĞİZ’

"Türkiye halklarını bir yüz daha karanlığa mahkûm etmeyeceğiz" diyen Buldan, egemen bloğa karşı üçüncü yol siyasetini büyüteceklerini ve demokrasi ittifakını genişleterek ülkeyi karanlıktan kurtaracaklarını söyledi. Buldan sözlerini şu mesajla tamamladı: "Tarih korkakların değil, cesur yüreklerin zamanıdır. HDP’nin zamanıdır. Hep birlikte kazanacağımız günler yakındır."

Öne Çıkanlar