Perinçek, Ethem Sancak'a sahip çıktı: 'AKP Amerika sayesinde iktidara geldi' sözleri gerçek

Perinçek, Ethem Sancak'a sahip çıktı: 'AKP Amerika sayesinde iktidara geldi' sözleri gerçek
Perinçek, 'Amerikan desteği ile iktidara geldik' sözleriyle gündeme gelen Sancak'a sahip çıktı. Perinçek, '2002 yılında Türkiye Amerika tarafından erken seçime götürüldü' dedi.

Eski AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Ethem Sancak, Marmara Üniversitesi'ndeki bir panelde yaptığı konuşmasında, AKP'nin ABD desteği ile iktidara geldiğini söylemiş; sözlerinin basına yansıması sonrası Sancak, kesin ihraç talebiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edilmişti. 

Sancak, gelişmelerin ardından "ABD desteği ile iktidara geldik" sözlerini sarf etmediğini öne sürmüş, ancak yaptığı konuşmanın ses kaydı ortaya çıkmıştı. Sancak, tartışmaların ardından partisinden istifa etmişti. 

PERİNÇEK SAHİP ÇIKTI

Ethem Sancak'a destek Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten geldi. 

Doğu Perinçek, Sancak'ın "açık yürekli davrandığını" söyleyerek; "Çatır çatır fikirlerini söyledi. Mensubu olduğu partinin de kulak vermesi gereken fikirler söyledi. Şahsi menfaatler peşinde yürümüyor, şahsi menfaatlere teslim olsa susması gerekir. Bugün Ethem Sancak’ın söyledikleri Türkiye’nin ihtiyacı olan söylemler. Bence AK Parti için çok büyük bir yanlış ve çok büyük bir kayıp. Ben Sayın Tayyip Erdoğan’ın yerinde olsam Ethem Sancak’ı alırım en baş köşeye oturturum. En baş köşeye bakın, üçüncü değil. Çünkü Sayın Tayyip Erdoğan’ı, AK Partiyi kurtacak olan fikirler bugün Sayın Ethem Sancak’ta olan fikirlerdir" diye konuştu.

"ETHEM SANCAK YAKIN ARKADAŞIMDIR"

Perinçek açıklamasında devamında, "Kamuoyunda farklı bir Ethem Sancak imajı çizilmeye çalışılıyor. Ethem Sancak benim yakın arkadaşımdır. Çok güvendiğim karakterli bir insandır. Çok değerli bir entelektüeldir. Türk tarihini, İslam tarihini, felsefeyi iyi bilir. Çok okur. Yani yalnız bir iş adamı değildir. Türkiye’nin sayılı entelektüellerinden biridir. Ahlaklıdır, karakterlidir. Rusya’ya gitti orada yaptığı açıklamalar iki günde 700 bin tıklama almış. Türkiye’de büyük yankı yarattı. Yani Türkiye’nin Ukrayna savaşında Rusya’yla birlikte hareket etmesi konusunda çok net konuştu. Çin dostluğunu hep vurguladı. Türkiye’nin için girdiği süreci çok iyi anlayan yorumlayan bir siyasetçi, aydın ve iş adamı. Ve burada da son derece düz gitti. Bir takım ince hesapların dışında fikirlerini gümbür gümbür ifade ediyor. Ben Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın yerinde olsam Ethem Sancak’ın söylediklerine kulak veririm ve hatta onunla yakın iş birliği içinde olurum. Zaten yakın arkadaşlıkları da var. Onu dinlerim ondan yararlanmaya çalışırım" ifadelerini kullandı.  

"TÜRKİYE AMERİKA TARAFINDAN ERKEN SEÇİME GÖTÜRÜLDÜ"

Ethem Sancak’ın "AK Parti Amerika sayesinde iktidara geldi’" sözleri sorulması üzerine cevap veren Vatan Partisi Genel Başkanı, "O bir gerçek. 1996 yılında Rand Corporaion raporu var. Orada diyorlar ki Tayyip Erdoğan Başbakan olacak. Abdullah Gül Dışişleri Bakanı olacak. Hatta biz onu o zaman yayınladık. Cumhuriyet’te büyük bir söyleşi yaptık. Orada da belirttim. Bu bir gerçek, yani 2002 yılında Türkiye Amerika tarafından erken seçime götürüldü. Ve AK Parti hükümete getirildi.

Ama devamı var, Sayın Ethem Sancak diyor ki 'Evet bizi Amerika başa getirdi ama biz en sonunda Amerika’ya kafa tutmaya başladık. Çünkü Türkiye’nin bu gerçeği bunu gerektirdi' Bence bu ikinci söylediği daha önemli. Yani Amerika’yla birlikte iktidara geldik ama biz Amerika’ya bugün AK Parti olarak kafa tutuyoruz, direniyoruz, mücadele ediyoruz diyor ve doğru olan budur" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar