Pentagon yetkilisi: Rus ordusu Kherson'un tam kontrolüne sahip değil

Pentagon yetkilisi: Rus ordusu Kherson'un tam kontrolüne sahip değil
NYT, Pentagon yetkilisinin Putin'in güçlerinin işgalin bir parçası olarak ele geçirmeyi başardığı ilk büyük Ukrayna şehri olan Kherson'un tam kontrolüne sahip olmadığını söylediğini aktardı.

Ukrayna savaşında ikinci aya girilirken Rus birliklerinin ilerlemesinin yavaşladığı, hatta yer yer durduğuna yönelik Batı kaynaklı haberler gelmeye devam ederken Rus ordusunun ele geçirdiği kentlerde tam kontrolü sağlayamadığına dönük iddialar da gündeme geliyor.

New York Times’da yeralan haberde, üst düzey bir Pentagon yetkilisi Cuma günü yaptığı açıklamada, Rus kuvvetlerinin artık Başkan Vladimir V. Putin'in güçlerinin işgalin bir parçası olarak ele geçirmeyi başardığı ilk büyük Ukrayna şehri olan Kherson'un tam kontrolüne sahip olmadığını söyledi.

Yetkili, gazetecilere verdiği bir brifing sırasında Ukrayna kuvvetleri şimdi Herson'da şiddetli bir şekilde savaşıyor ve oradaki Rus kazanımlarını geri püskürterek stratejik açıdan önemli liman kentini yine "tartışmalı bölge" haline getiriyor.

AZAK DENİZİ KIYISINDAKİ KHERSON

Rusya Savunma Bakanlığı, savaşın 7. gününde Rus Silahlı Kuvvetlerinin Azak Denizi kıyısında Kırım’ın kuzeyindeki Kherson (Herson) kentini tamamen ele geçirdiğini duyurmuştu. 

Öne Çıkanlar