Pentagon'dan Polonya'nın Ukrayna'ya savaş uçağı gönderme talebine ret

Pentagon'dan Polonya'nın Ukrayna'ya savaş uçağı gönderme talebine ret
Pentagon Sözcüsü John Kirby, Polonya'nın Ukrayna'ya savaş uçağı gönderme teklifinin kabul edilmediğini açıkladı.

ABD'den Polonya'nın Ukrayna'ya savaş uçağı gönderme önerisine onay çıkmadı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Polonya'nın Ukrayna'ya MIG-29 savaş uçaklarını gönderme teklifinin "makul olmadığını" belirtti.

Kirby, "ABD hükümetinin kullanımında olan savaş uçaklarının Almanya’daki bir NATO/ABD üssünden ayrılarak Ukrayna üzerinde Rusya ile tartışmalı olan bir hava sahasına uçması ihtimali tüm NATO ittifakı için ciddi endişeleri gündeme getirmektedir. Polonya ve diğer NATO müttefiklerimizle konuya ve bunun lojistik zorluklarına ilişkin istişareleri sürdüreceğiz. Ancak Polonya’nın teklifinin makul bir teklif olduğunu düşünmüyoruz" açıklaması yaptı.

POLONYA: NATO ÇERÇEVESİNDE SAVAŞ UÇAĞI TEDARİK ETMEYE HAZIRIZ

Polonya hükümeti MIG-29 jetlerinin Almanya’daki Ramstein Hava Üssü’nden Ukrayna'ya sevkinin yapılabileceğini duyururken NATO ülkelerine benzeri kararlar alma çağrısı yaptı.

Polonya Devlet Başkanı Danışmanı Jakub Kumoch, Varşova'nın Ukrayna'ya MiG-29 savaş uçakları tedarik etmeye hazır olduğunu ancak bu sürecin yalnızca NATO kararları çerçevesinde yürütüleceğini belirtti. TVP Info'ya konuşan Kumoch, "ABD, bu uçakların Amerikan üslerinden Ukrayna'ya geçmesini istemiyor. Polonya harekete geçmeye hazır, ancak sadece ittifak çerçevesinde, NATO çerçevesinde" açıklaması yaptı.

Öte yandan, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris yarın Polonya'nın başkenti Varşova'ya resmi ziyarette bulunacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar