Pelikancılar Altun'u savunurken Kalın'ı hedef aldı

Pelikancılar Altun'u savunurken Kalın'ı hedef aldı
Pelikan grubuna ait olduğu belirtilen bir Twitter hesabından muhalefetin Fahrettin Altun'u İbrahim Kalın'a göre daha fazla eleştirdiği belirtilen bir video yayınlandı, ardından silindi.

AKP’ye verdiği destek ile tanınan "@Busralsall" isimli bir Twitter hesabından paylaşılan bir videoda, muhalefetin neden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’a göre daha fazla hedef aldığı iddia edilerek bunun ndenleri "sorgulandı."

Dün yayınlanan videoda Altun’un Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a daha sadık olduğu için muhalefetin hedefi haline geldiği oysa Altun'un sadece görevini yapan bir bürokrat olduğu savunuldu. Videoda konuşan ve gerçek kimliği bilinmeyen Büşra Elsall, şunları söylüyor:

"Fahrettin Altun kim? Bürokrat. Evet, en üst düzey bir bürokrat ama sonunda sadece bir bürokrat. Yani hükümet eden vaziyette değil. Cumhurbaşkanı ne vazife veriyorsa onu ifa eden bir memur. Tıpkı İbrahim Kalın gibi. Mesela Kalın açıklama yaptığında kimse ona yaptığı açıklama üzerinden muhalefet etmiyor. Neden? Açıklamayı kendi namına da yapmıyor da ondan. Bu kadar basit, bu kadar net. Fahrettin Altun’la uğraşıyor. Peki neden İbrahim Kalın değil de Fahrettin Altun? Cumhurbaşkanına muhalefet için Kalın’a sarmak ne kadar saçmaysa Altun’a sarmak da o kadar saçma. Ama yine de Altun’a sarıyor bu zevat. Ağayı dövemeyen marabasını dövermiş. Kabul ama hangi marabasını? Herhalde rızasına en muvaffık iş yapanını, ona en sadık olanını, düşmanlarını öz düşmanı gibi bilenini."

AKP'ye destek veren hesaplardan da paylaşılan video, bir süre sonra silindi. Büşra Elsalı'ın, Twitter’da 40 bin takipçisi bulunuyor.  Nisan ayında açılan hesaptan iktidara destek veren videolar paylaşılıyor.

AYNI HESAPTAN PELİKANCILARIN TWEET'LERİ PAYLAŞILIYOR

Büşra Elsall’ın "Pelikan" grubuna bağlı bir "sosyal medya fenomeni" olduğu iddia ediliyor. Hesaptan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fahrettin Altun ve eşi Fatmanur Altun, Hilal Kaplan, Selman Öğüt, Tuğrul Selmanoğlu’nun paylaşımları ile "Pelikan" olarak bilinen Bosphorus Global’e ait "Yekvücut" ve "FETÖ Gerçekleri" hesaplarının tweetleri paylaşılıyor.

Pelikan grubunun adı, 1 Mayıs 2016’da dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu sert bir şekilde eleştiren "Pelikan Bildirisi" ile duyuldu. ‘Pelikan Darbesi’ olarak anılan sürecin sonunda Davutoğlu istifa etmek zorunda kalmıştı. Pelikancılar, Berat Albayrak’a verdikleri destekle biliniyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar