'Pelikan'a verilen 'kamu yararına dernek statüsü' Meclis gündeminde

'Pelikan'a verilen 'kamu yararına dernek statüsü' Meclis gündeminde
Maraş Milletvekili Öztunç. Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği'nin 'Bugüne kadar Türkiye’nin sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik alanda tanıtımına yaptığı katkı nedir?' diye sordu.

ARTI GERÇEK-Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun görevden alındığı dönemde yayınladıkları bildiriyle tanınan ve "Pelikan grubu" olarak bilinen Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği’ne (Bosphorus Global) ‘kamu yararına dernek’ statüsü verilmesi Meclis gündemine taşındı.

Boğaziçi Küresel ilişkiler Derneği’nin sosyal medya hesabından kendilerine ‘kamu yararına dernek statüsü’ verildiğini duyurması sonrası TBMM Başkanlığı’na önerge sunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Maraş Milletvekili Ali Öztunç, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan kamuoyu adına sorularına yanıt istedi.

Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamadaki "Türkiye’nin sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik alanda tanıtımına katkıda bulunmayı asli görevi kabul eden Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği olarak 5. yılımıza 'Kamu Yararına Dernek' statüsü kazanarak girdik. Ülkemiz için çalışmaya ve Türkiye’ye hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklindeki ifadelere dikkat çeken Öztunç, "Derneğin, kuruluş amacına bakıldığında, bugüne kadar Türkiye’nin sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik alanda tanıtımına yaptığı katkı var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?" sorusunu yöneltti. Öztunç ayrıca, son 10 yılda kaç dernek ve vakfa ‘kamu yararı statüsü’ verildiğini de sordu.

Öztunç, Bakan Ersoy’dan şu sorulara yanıt vermesini istedi:

"-Söz konusu derneğe kamu yararına dernek statüsü verilmiş midir? Verilmiş ise, hangi kriterler göz önüne alınarak ve derneğin hangi çalışmalarına istinaden bu statü verilmiştir?

-Bosphorus Global isimli derneğin, kuruluş amacına bakıldığında, bugüne kadar Türkiye’nin sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik alanda tanıtımına yaptığı katkı var mıdır? Var ise bunlar nelerdir?

-Son on yılda kaç dernek ve vâkıfa kamu yararı statüsü verilmiştir? Bu dernek ve vakıflar hangileridir?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar