Peker'in iddialarında adı geçen Serhat Albayrak hakkındaki haberlere erişim engeli

Peker'in iddialarında adı geçen Serhat Albayrak hakkındaki haberlere erişim engeli
Sedat Peker’in ‘SPK ve rüşvet ağı’ iddialarında adı geçen Berat Albayrak'ın ağabeyi Serhat Albayrak başvurdu, mahkeme haberler için 'içerikten çıkarma' kararı aldı.

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarından birinin görevden alınmasına, birinin de istifasına neden olan son iddialarına 'Albayrak' yasağı geldi.  

Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın abisi ve Turkuvaz Medya Grubu'nun CEO'su Serhat Albayrak’ın da isminin geçtiği paylaşımları konu alan haberlere ‘içerikten çıkarma’ kararı alındı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hâkimliği, Serhat Albayrak’ın avukatı Fatih Savaş’ın başvurusu sonucunda, Albayrak'la ilgili haberlerin içerikten çıkarılmasına hükmetti. Mahkeme, haberlerin Serhat Albayrak’ın kişilik hakkını zedelediğini iddia ederek iddiaların belgeye dayanmadığını savundu.

NE OLMUŞTU?

Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sermaye artırımı için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti. Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtmişti.

Taranoğlu'nun, Mine Tozlu Sineren ve eşinden acilen 200 bin lira istediğini öne süren Peker, "Eski SPK başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun arkasındaki güç, kardeşi Erzurum Milletvekili olan Zehra Taşkesenlioğlu değildir, onun arkasındaki güç eski Enerji Bakanımız Berat Albayrak'ın abisi Turkuaz Medyanın başındaki Serhat Albayrak'tır" iddiasını ortaya atmıştı.

SERHAT ALBAYRAK YALANLAMIŞTI

Albayrak’tan iddialara ilişkin avukatı aracılığıyla açıklama geldi. Sabah gazetesinden paylaşılan açıklamada şunlar kaydedilmişti:

Son günlerde çeşitli sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve bazı basın kuruluşları ve internet sitelerinde haberleştirilen ifadelerin gerçekle hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Bütünüyle gerçek dışı ve yalandan ibaret olan bu haberlere karşı hukuki ve cezai işlemler başlatılmıştır.

Öne Çıkanlar