Pegasus'un 'rakılı fotoğraf' açıklamasına tepki yağıyor

Pegasus'un 'rakılı fotoğraf' açıklamasına tepki yağıyor
Pegasus Hava Yolları, bir grup çalışanın rakı masasında 'Kadir gecesi özel' ifadeleriyle paylaştığı fotoğrafa dair işten kovma iması içeren bir açıklama yaptı. Açıklamaya tepkiler büyüyor.

+GERÇEK- Bir grup insan iş çıkışı kurulan rakı masası fotoğraflarını "Kadir Gecesi özel" başlığıyla sosyal medya hesaplarından paylaştı. Pegasus çalışanı olduğu tespit edilen kişilerin fotoğrafı sosyal medyada hızla "Pegasus çalışanları" açıklamasıyla servis edildi ve yoğun tepki aldı. Pegasus Hava Yolları, fotoğraflardan dolayı muhafazakar kesim tarafından kendilerine yöneltilen eleştirilere karşı bir açıklama metni yayınladı.

Tepkiler üzerine harekete geçen Pegasus, çalışanlarının sosyal hayatlarındaki aktivitelerini "kabul edilemez" buldu ve açıklamada "ivedilikle aksiyon alacağız" ifadelerine yer verdi. Yaptırım içeren açıklama sosyal medyada tepki çekiyor.

'KABUL EDİLEMEZ BULUYORUZ'

"Pegasusu Boykot Ediyorum" etiketleri üzerine Pegasus'tan gelen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"27 Nisan akşamı kişisel bir sosyal medya hesabı üzerinden kişiye özel bir ortamda yapılan bir paylaşımın, farklı mecralarda şirketimiz ile ilişkilendirilmesi nedeniyle açıklama yapmak isteriz. Bu görüş ve ifadeler kişisel olup şirketimizin duruşu ile bir bağı yoktur.

Pegasus Hava Yolları olarak, ilgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlere atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Bu çerçevede, konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurullarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır."

'SANA NE ÇALIŞANIMIN ÖZEL HAYATINDAN DİYEMEYECEK KADAR EĞİLDİNİZ Mİ?'

Sosyal medyada #Pegasus etiketiyle süren tartışmaya birçok ünlü isim de katıldı. Gazateci Şirin Payzin, konuya dair, "+Pegasus mesela bundan sonra da mayo giyen çalışanını, askılı elbise ile dolaşan hostesini, sevgilisiyle poz veren pilotunu da mı atacak ? Ayrıca bir dik durun . Bu kadar mı zor? Sana ne benim çalışanımın özel hayatından diyemeyecek kadar eğildiniz mi?" ifadelerini kullandı

'TEPEMİZE ÇÖKMESİNLER TELAŞIYLA 'AKSİYONA GEÇME' İHTİYACI'

Gazeteci Canan Kaya ise Pegasus'un tavrını "tepemize çökmesinler telaşı" olarak değerlendirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bu görüş ve ifadeler kişisel olup şirketimizin duruşu ile bir bağı yoktur" dedikten sonra şirketinizin etik-ahlak kuralları kapı dışında kalmıştır. Ama o kadar korkaksınız ki "Aman tepemize çökmesinler" telaşıyla sizin tabirinizle "aksiyona" geçme ihtiyacı duymuşsunuz. 

'ÇALIŞANLARINIZIN ÖZEL HAYATINDA NE YAPTIĞI SİZİ NEDEN İLGİLENDİRİYOR?'

Bir başka Twitter kullanıcısı ise  "Dün paylaşılan rakı sofrası fotoğrafının Pegasus çalışanları olduğunu Pegasus'un "etik-ahlak kuruluna aktarıyoruz" mesajıyla öğrendim. Çalışanlarınızın özel hayatlarında ne yaptığı sizi neden bu kadar ilgilendiriyor?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Gazeteci Baransel Ağca ise konuya dair oluşturduğu floodda fotoğrafın "Pegasus çalışanları" diye servis edilmesine tepki göstererek Pegasus'tan gelen açıklamayı şu ifadelerle kınadı:

"Bu nasıl açıklama? Kadir Gecesi'nde rakı içen insanların sizi bağlayan bir logo, şirket adı veya bir ifadesi söz konusu değil. Siz kimsiniz de insanların sosyal hayatına istinaden "gerekli aksiyonu" alacaksınız? Bu çalışanların kovulduğu iddiası da dolaşıyor. Öyleyse yuh bize!"

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar