Pazarcılar kayyıma tepkili: Belediyecilik yapmıyor, yaptığı zulümdür

Pazarcılar kayyıma tepkili: Belediyecilik yapmıyor, yaptığı zulümdür
Kayyım atanan Yenişehir Belediyesi’nde 2 aydır tezgâh açmaları engellenen pazarcılar: Belediye Başkanı 243 pazarcının hakkını gasp etmiş durumda. Belediyecilik yapmıyor, yaptığı zulümdür.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde 10 yıl önce Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) belediye yönetimi zamanında açılan pazar yeri Yenişehir Belediyesi kayyımı tarafından kapatılmak isteniyor. 2016 yılında belediyeye atanan kayyım, belediye önünde açılan pazara müdahale ederek, pazarı belediyenin arkasında bulunan sokağa taşıdı. Kayyım, 5 yıldır belediyenin arkasında tezgâh açan pazarcıların yerlerini bir kez daha değiştirmek istiyor. Her hafta olduğu gibi iki ilçenin bitişimi olan sınıra tezgâh kurmak isteyen pazarcılar zabıta baskısına da maruz kalıyor. Bugün sorunlarına çözüm için Büyükşehir Belediyesi’ne giden pazarcılar 4 saatlik bekleyişlerinden sonuç alamayınca Belediye önünde basın açıklaması yaptı.

‘RANT UĞRUNA EKMEĞİMİZ GİTTİ’

Çok sayıda pazarcının katıldığı açıklamada konuşan Yenişehir Pazarcılar Derneği Üyesi Hikmet Selim, 2010 yılında kurdukları pazarda aktif olduklarını fakat belediyeye atanan kayyımla çalışmalarının aksadığını kaydetti. Selim, "Büyükşehir Belediyesi'nden sonra bizim pazarımız aşağıdaki caddeye taşındı. Yaklaşık 7 yıldır o pazarda çalışıyorduk. Bizim ekmeğimizle oynanıldı. Rant ve çıkar uğruna bizim pazarımız satıldı. Oradakiler bizim derdimizi dinlemeden yerimizden etti. Birçok yetkili yere başvurduk ama sonuç alamadık, haklarımız yenildi. Büyükşehir Belediyesi ile görüşecektik, fakat kaç saat buradayız, kimse bizimle görüşmedi. Yetkililer sesimizi duyun, biz mağduruz. Bir buçuk aydır emeklerimiz boşa gidiyor" dedi.

'BELEDİYECİLİK YAPMIYORLAR’

Pazarcılardan Ensari Taş da, "Şuan ki Belediye Başkanı 243 pazarcının hakkını gasp etmiş durumda. Konuşmaya gittiğimizde bizi rencide ederek konuşuyor. ‘Ben Çorumlu’yum, öyle yaparım, böyle yaparım’ ayrımcı diliyle bana geldi. Belediyecilik yapmıyor. Kendisini kınıyoruz. Hakkımız gasp edildi. Eğer rant için oturduysan o koltukta biz seni istemiyoruz. Devletin gücünü kullanarak bizim hakkımızı gasp edemezsin" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

‘ÇÖZÜM BULSUNLAR’

Dernek Başkan Yardımcısı İhsan Oruç ise, "Bize yapılan zulümdür. Muhatap bulamıyoruz, kimse bize sağlıklı bilgi vermiyor. Bizi iş yapamayacağımız yerlere gönderiyorlar. Halkla ilişkilere bakan Ali Yücel'in yanına gidiyorum, bana diyor,  ‘git kendini hendeklerin önüne at.’ Hendek ve pazarın ne alakası var anlamış değilim. Acil bir çözüm bulsunlar" diye konuştu.

Öne Çıkanlar