Patron, 'Tek kuruş tazminat ödemem' demişti: İnşaat işçileri kazandı

Patron, 'Tek kuruş tazminat ödemem' demişti: İnşaat işçileri kazandı
Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş Sendikası ortak yürüttüğü mücadeleyi kazandı.

Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş Sendikası'nda örgütlü 40 inşaat işçisinin Skyland AVM şantiyesinde tazminat hakları için verdikleri ortak mücadele 5’inci gününde kazanımla sonuçlandı. İşçiler hem kıdem hem de ihbar tazminatlarını alacak.

Dev Yapı-İş Başkanı Özgür Karabulut sendikal dayanışma ve ortak mücadelenin kazanım getirdiğine vurgu yaparak "Şantiyede başından itibaren ortak bir direnişi örgütlemek ilk defa yaşandı. Sınıf mücadelesine olumlu bir katkı olarak kazanımla ayrıldık" dedi.

Alacaklarını talep eden işçilere, işverenin"Ben 17 yıldır tek kuruş tazminat ödemedim, ödemem de" sözleri dikkat çekmişti.

Karabulut,"İş bitti diye arkadaşları ücretsize çıkarmak istediler. Biz de arkadaşların ihbar kıdem ve tazminat verilerek çıkış verilmesini istedik. Firma sadece kıdem vereceğini ihbar veremeyeceğini onu da asgari ücret üzerinden ödeyeceğini söyledi. Kabul etmedik ve 18’inde direnişe başladık. Eylemimizin üçüncü günü otopark girişlerini kapattık. 9 arkadaşımız gözaltına alındı. Sosyal medyanın da etkisiyle görüşmeye çağırdılar. Arkadaşların ihbarları ve kıdemleri gerçek ücretleri üzerinden yatırılması talepleri karşılandı" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar