Patron işçilerden e- devlet şifresini istedi

Patron işçilerden e- devlet şifresini istedi
Türk Kale Grubu, 94 sendikalı işçiyi çıkarıp, işçilerin e-devlet şifresini istedi.

İzmir Gaziemir Ege Serbest Bölgesi'nde sendikaşmak isteyen 94 işçi işten çıkarıldı. S-35 savaş uçağı parçalarını Amerikan Pratt&Whitney şirketiyle ortak üreten Türk Kale Grubu şirketi geride kalan 356 işçinin ise e- devlet şifresini istedi.

Birleşik- Metal İş Sendikasına üye olmak isteyen işçilere patronun cevabı işten çıkarma oldu. Sendikal örgütlenmeyi darbelemek isteyen patron 94 işçiyi işten çıkardı.Türk Kale Grubu ile Amerikan Pratt&Whitney ortaklığında kurulan uçak motor sanayi fabrikasında, geri kalan işçilere ise e-devlet şifresi için baskı uygulandığı ifade edildi.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Özkan Atar, "Şirketin F-35 savaş uçaklarının motor parçasını üretiyor olması hukuka aykırı davranacağı anlamına gelemez. Şirketlerin çoğu kez hukuka aykırı davrandıklarına şahit olduk, ancak burada daha da katmerleşmiş bir şekilde hukuksuzluk yaşanıyor" dedi.

Birleşik Metal-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Alpaaslan Savaş ise şunları anlattı: "Kale Pratt&Whitney, bir yandan sendikalı işçileri işten atıyor, diğer yandan sayıyı yükseltmek için kâğıt üzerinde işçi girişi yapıyor. Bu tavır tam anlamıyla hukuksuzluk ve yasa kuralları tanımamazlıktır."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar