Parti görüntüleri tartışılan Finlandiya Başbakanı, uyuşturucu testi yaptırdı

Parti görüntüleri tartışılan Finlandiya Başbakanı, uyuşturucu testi yaptırdı
Katıldığı bir ev partisindeki görüntüleri nedeniyle eleştirilen Sanna Marin, 'Şüpheleri ortadan kaldırmak için uyuşturucu testini yaptırdım' dedi.

Katıldığı bir ev partisinde dans ederken çekilen görüntüleriyle gündem olan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, uyuşturucu testi yaptırdığını açıkladı. 

Reuters'ta yer alan habere göre; Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, düzenlediği basın toplantısında; "Son günlerde, uyuşturucu kullanılan bir alanda bulunduğuma veya kendim uyuşturucu kullandığıma dair kamuoyunda oldukça ağır suçlamalar oldu. Bu suçlamaları çok ciddi buluyorum ve kendi yasal korumam ve şüpheleri ortadan kaldırmak için uyuşturucu testi talebini haksız bulmama rağmen, bugün bir uyuşturucu testi yaptırdım ve sonuçları yaklaşık olarak 1 hafta içinde ortaya çıkacaktır" dedi. 

Katıldığı partide hiç uyuşturucu kullanmadığını ve uyuşturucu kullanan kimseyi de görmediğini belirten Marin, hafta sonunda resmi bir toplantısının bulunmadığını; arkadaşlarıyla sadece biraz zaman geçirdiğini ve yasa dışı bir şey yapmadığını söylemişti.

Başbakan Marin’in, milletvekili Ilmari Nurminen ve TV sunucusu Tinni Wikström, şarkıcı Alma, YouTuber Ilona Ylikorpi ve radyo sunucusu Karoliina Tuominen ile dans edip şarkı söylediği videolar sosyal medyada yayımlanmıştı.

Marin’in koalisyon ortağı Merkez Partisinden Finlandiyalı Milletvekili Mikko Karna, görüntüler üzerine Twitter hesabında; Marin’i uyuşturucu testi yaptırmaya ve sonuçları halka açıklamaya çağırmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar