Paris'te Kürt Kültür Festivali bugün başlıyor

Paris'te Kürt Kültür Festivali bugün başlıyor
CDK-F tarafından organize edilen Kürt Kültür Festivali bugün Paris'te başlıyor.

Festival Kürt Demokratik Konseyi (CDK-F) tarafından Kürdistan Üzerine Düşünce ve Araştırmalar Enstitüsü (IREK), Kürdistan Kültür Derneği (ACK), Danielle Mitterrand Vakfı ortaklığıyla organize edilen Kürt Kültür Festivali bugün Fransa' nın başkenti Paris'te başlıyor. Festival, Paris'in yanı sıra 10. ve 18. bölge komünleri ile Montreuil ve Grigny komünleri tarafından da destekleniyor.  
 
FOLKLOR GEÇİT TÖRENİYLE BAŞLAYACAK
 
Festival Paris sokaklarında folklor geçit töreni ile başlayacak ve ardından açılış töreni gerçekleşecek. Festival, takip eden iki hafta boyunca, yalnızca Paris'te değil, Île de France bölgesinin pek çok belediyesinde de çeşitli etkinliklerle izlenilebilecek. Festival, 28 Mayıs'ta Kürt müziğinin pek çok büyük ismini bir araya getirecek bir müzik konseri ile sona erecek.
 
CDK-F'DEN ÇAĞRI
 
CDK-F, izleyicileri bu festivalle "bir halkı ve tehdit altında olan zengin ve çeşitli bir kültürel mirası keşfetmeye" davet ettiğini ifade ederken, şu çağrıyı yaptı: "Müziğiyle, şarkılarıyla, danslarıyla, gastronomisiyle, sinemasıyla, tiyatrosuyla Mezopotamya'nın en eski kültürlerinden birini keşfetmeye hevesli ve meraklı herkesi bu festivale davet ediyoruz." (MA)
 

Öne Çıkanlar