Paris’te Gezi Davası protestosu: Her yer Taksım her yer direniş

Paris’te Gezi Davası protestosu: Her yer Taksım her yer direniş
Fransa'nın başkenti Paris'te toplanan göstericiler, başta iş insanı Osman Kavala ve diğer sanıklar hakkında verilen hapis cezalarına tepki gösterdi.

Fransa’nın başkenti Paris’te, 2013 yılında İstanbul’da başlayan ve daha sonra bütün Türkiye’ye yayılan Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davada verilen hapis cezaları protesto edildi.

Chatelet meydanında toplanan göstericiler, başta iş insanı Osman Kavala ve diğer sanıklar hakkında verilen hapis cezalarına tepki gösterdi.

Euronews’in aktardığı habere göre "Gezi’yi Savunuyoruz" başlığıyla düzenlenen gösteriye katılanlar, "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganı atarken, gösterilerde ölenler için saygı duruşu düzenledi.

Eylemde ayrıca, Kavala ve diğer ceza alan sanıklar ile Türkiye genelinde düzenlenen gösterilerde ölenlerin fotoğrafları taşındı.

İstanbul'da başladıktan sonra Türkiye'nin başka şehirlerine yayılan Gezi Parkı eylemleri sırasında, dayanışma amacıyla Avrupa’nın diğer başkentlerinde olduğu gibi Paris’te de çok sayıda gösteri düzenlenmişti.

Öne Çıkanlar