Paris'te çevreci aktivistler çadır kamp kurdu

Paris'te çevreci aktivistler çadır kamp kurdu
Paris’in 10. bölgesinde Strasbourg Saint Denis’de dün eylem başlatan iklim aktivistleri trafiğe kapattıkları cadde ve sokaklarda çadır kurdu.

Yaklaşan cumhurbaşkanı seçimleri ikinci tur oylaması öncesinde finale kalan iki adayın seçim programlarında küresel ısınma ve iklim krizine yeterince önem vermediklerini ifade eden çevreci aktivistler, dün oturma eylemi ile başladıkları gösterilerini gece çadır kamp kurarak devam ettirdi.

Paris’in 10. bölgesinde Strasbourg Saint Denis’de dün kamyonlarla getirdikleri saman balyalarını caddenin ortasına yığan, oturma eylemi ile yolları trafiğe kapatan aktivistler akşam saatlerinde yol ortasına attıkları sandalye ve masalarla büyük bir akşam yemeği düzenledi.

Fransız hükümetinin ekoloji, küresel ısınma ve ikim krizi konusunda yeterli çabayı harcamadığını, cumhurbaşkanı adaylarının programlarında bu konulara önem vermediklerini dile getiren çevreci aktivistler gece boyunca şarkılarla eylemlerine devam etti.

GECEYİ ÇADIRDA GEÇİRDİLER, EYLEME DEVAM EDECEKLER

Cadde ve sokaklara kurdukları çadırlarla bir kamp oluşturan çevreci grup Extenction Rebellion üyeleri geceyi çadırlarda uyuyarak geçirdi. 

Eylemlerinde devamlılık kararı alan göstericiler, kamuoyu oluşturmak amacıyla kurdukları kampı kaldırmayacaklarını ifade etti. 

Eylem alanı çevresine portatif tuvaletler yerleştiren ve en az 3 gün boyunca ayrılmayacaklarını duyuran aktivistler çevre sakinlerinin desteğini aldı.

Dün eylemin ilk saatlerinde mahalleyi abluka altına alan polis ekipleri öğleden sonra çevreyi boşalttı.

Öne Çıkanlar