Para için başkaları adına günde 10 doz Covid aşısı yaptıran adam yakalandı

Para için başkaları adına günde 10 doz Covid aşısı yaptıran adam yakalandı
Kamusal alana girişte aşı zorunluluğu olan Yeni Zelanda'da, bir kişinin para için başkaları adına aşı yaptırdığı ortaya çıktı.

Yeni Zelanda'da Covid-19 aşısı yaptırmayı reddeden ancak aşısızlara getirilen kısıtlamalara da uymak istemeyen kişiler için para karşılığı 'aşı hizmeti' sunulduğu ortaya çıktı.

Bu kişiler adına aşı olup sahte belge düzenleyen bir kişi yakalandı. Hakkında sağlık bakanlığı tarafından soruşturma açılan adamın bu süreçte tek bir gün içinde farklı yerlerde günde 10 doz aşı bile yaptırdığı ortaya çıktı.

Stuff gazetesinin aktardığına göre, para karşılığında 'vekaleten aşı olmakla' suçlanan adamın, restoran, bar, spor salonu gibi yerlerdeki aşı zorunluğunu aşı yaptırmadan aşmak isteyen kişilerin kayıtlarını aşı olmuş gibi göstermeleri için para aldığı belirtildi.  

Habere göre adam ülkenin farklı yerlerindeki aşılama merkezlerinde başkaları adına aşı yaptırdı; tek bir günde 10 doz aşı yaptırdığı bile oldu.

Aşı uzmanı Helen Petousis-Harris de çok sayıda doz aşının zarar vermeyeceğini ama güçlü bağışıklık yanıtının aşırı halsizlik ve ağrıya yol açacağını belirtti. 

Öne Çıkanlar