Papa Francis, Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesine katılmayacak

Papa Francis, Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesine katılmayacak
Vatikan, Katolik Kilisesi lideri Papa Francis'in, Britanya Kraliçesi II. Elizabeth'in cenaze törenine katılmayacağını duyurdu.

Vatikan, Katolik Kilisesi lideri Papa Francis'in Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesine katılmayacağını duyurdu. Vatikan cenaze töreninde üst düzey bir yetkili tarafından temsil edilecek.

Vatikan'dan cuma günü yapılan açıklamada; Katolik Kilisesi'nin törende, dış ilişkiler temsilcisi olarak görev yapan üst düzey bir yetkili tarafından temsil edileceği söylendi. Açıklamada; "Devletler ve uluslararası kuruluşlarla ilişkiler sekreteri olan Paul Gallagher, Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesinde Papa Francis'i temsil edecek" ifadeleri kullanıldı.

Independent'te yer alan habere göre; bu haftanın başlarında Papa Francis, Britanya'nın yeni hükümdarı Kral III. Charles'a taziye mesajı gönderdi.

Papa Francis, "Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünü öğrenmekten derin bir üzüntü duyuyorum. Majestelerine, Kraliyet ailesinin üyelerine, Britanya halkına ve Britanya Milletler Topluluğu'na en içten taziyelerimi sunarım" dedi.  

Dünyanın birçok noktasından liderler ve hükümdarlar, perşembe günü hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth'in bu ayın ilerleyen günlerinde gerçekleştirilecek devlet cenazesi için Londra'ya akın edecek.

Britanya ve farklı ülkelerin vatandaşlarının da 19 Eylül civarında yapılması planlanan törene ilgisinin büyük olması beklenirken birçok başbakan, devlet başkanı, cumhurbaşkanı, kral ve kraliçe de Londra'da olacak.

Cenaze töreni, aynı zamanda Kraliçe'nin 1953'te taç giyme törenini gerçekleştirdiği kilise olan Westminster Abbey'de gerçekleştirilecek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar