Pandemide en ön safta mücadele eden hemşireler Meclis'ten seslendi: Sesimizi duyun

Pandemide en ön safta mücadele eden hemşireler Meclis'ten seslendi: Sesimizi duyun
TBMM’de açıklama yapan Türk Hemşireler Derneği Başkanı Azize Atlı Özbaş 'Gündeme getirmeye çalıştığımız sorunlar hemşirelerin değil, toplum sağlığının sorunu' dedi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nun CHP’li üyeleri Ünal Demirtaş, Fikret Şahin ve Kani Beko, Hemşireler Derneği ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. CHP’li Demirtaş, hemşirelerin atamasının yapılmadığını, çalışanların da çok düşük ücretlerle çalıştığını ve 3600 ek göstergenin söz verildiği halde çıkarılmadığını belirtti. Türk Hemşireler Derneği Başkanı Azize Atlı da Özbaş, "Bunlar toplumun sağlığının sorunudur. Amacımız toplumun ihtiyacı olduğu bakımı ulaştırmak. Biz toplumun hak ettiği nitelikte sağlık bakımını sunamıyoruz çünkü engeller var" dedi.

‘SESİMİZİ DUYURAMIYORUZ’

Meclis Sağlık Komisyonu üyeleriyle TBMM’de açıklama yapan Türk Hemşireler Derneği Başkanı Azize Atlı Özbaş "Kendimizi duyurmak konusunda sorun yaşıyoruz. Bütün toplumun ve bütün siyasilerin anlaması gereken bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Bizim gündeme getirmeye çalıştığımız sorunlar hemşirelerin sorunu değildir, bunlar toplumun sağlığının sorunudur. Amacımız toplumun ihtiyacı olduğu bakımı ulaştırmak. Biz toplumun hak ettiği nitelikte sağlık bakımını sunamıyoruz çünkü engeller var" dedi.

‘HEMŞİRELER PANDEMİDE EN ÖN SAFLARDA MÜCADELE ETTİ’

"AK Parti’nin sağlık politikaları nedeniyle sağlık sistemi sorunlar yumağı haline geldi. Covid-19 süresinde de bu sorunlar derinleşerek devam etti" diyen Meclis Sağlık Komisyonu’nun CHP’li üyesi Demirtaş ise şunları söyledi:

"Tüm sağlık çalışanları Covid-19 pandemisinde mücadele etti. En ön saflarda mücadele eden bir meslek grubu var ki onlar şu an yanımızda. Hemşireler gerçekten zorlu koşullar altında mesleklerini yürütmeye çalışmaktadırlar. Hemşireler sağlık sisteminin ayrılmaz parçasıdır ve sağlık sistemi içinde en büyük kesimi oluşturmaktadırlar."

‘100 BİN HEMŞİRE ATAMA BEKLİYOR’

100 bin hemşirenin atamasının yapılmadığını, ücretlerinin de son derece düşük olduğunu belirten Demirtaş, "Bugün kamuda ek ödemeler hariç 5 bin 544 TL maaş alıyorlar. 4 yıllık üniversite mezunu hemşirenin almış olduğu rakam budur. Özel hastanelerde ise asgari ücret veya biraz üzerinde ücret alabilmektedir. 100 bin hemşire ise atamayı beklemektedirler. Öte yandan hemşirelerimiz yine 3600 ek göstergeyi çıkmasını beklemektedirler. Bundan dört yıl önce bu söz verildi ama hala yerine getirilmedi."

Demirtaş ayrıca, hemşirelerin sorunlarıyla ilgili Meclis Araştırma Önergesi ve soru önergesi verdi. (ANKA)

Öne Çıkanlar