Öztrak: Hükümet salgını ciddiye almıyor

Öztrak: Hükümet salgını ciddiye almıyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, ekonomik kriz ve pandemi nedeniyle yaşanan intiharlara dikkat çekerek, 'Vatandaş hükümete canı ile ihtarname çekiyor' dedi.

İzmir'de Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen "Balkan İşbirliği Toplantısı"na katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balkan Masası Başkanı Faik Öztrak, ekonomik kriz ve pandemiyle birlikte yaşanan intiharlara dikkat çekerek hükümete yüklendi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyeleri eleştirdiği AKP İzmir il kongresindeki kalabalık görüntüleri hatırlatan Öztrak, şöyle konuştu:

"Hep söylüyoruz, salgını ciddiye almak lazım. Lebalep dolu salonlarda kongreler yaptığınız zaman millete hastalığı önemsemediğinizi gösteriyorsunuz. İnsanlar tedbir alma konusunda daha esnek davranıyor. Bu da salgının yayılmasına yol açıyor. Hükümetin en büyük hatası şu. 'Daha önceki krizler gelip geçti, biraz kredi verelim yine krizi atlatırız' diye düşünüyorlar. Krizin böyle atlatılamayacağını esnafın, çiftçinin, işsizlerin haline baktığımızda görüyoruz. Atlatılamayacağını maalesef bu hükümete canı ile ihtarname çeken vatandaşlarımızın halinden görüyoruz.

'128 MİLYAR REZERV KAYBININ HESABINI SORACAĞIZ'

Pandemide doğrudan gelir desteğini en az veren ülke biz olduk. Bütçeden vatandaşın kayıp gelirini en az telafi eden ülke de yine biz olduk. Diğer taraftan en yüksek faizle kredi veren ülkeyiz. Bunları yan yana koyduğumuzda büyük bir borç problemi ile karşı karşıya kalacağımızı görüyoruz. Bunların aşılması lazım. Biz neden soruyoruz 128 milyar dolar Merkez Bankası rezerv kaybının hesabını. 128 milyar dolar rezerv buharlaştı. Şimdi ya yüksek faizle ekonomiyi tutmak zorunda kalacağız ya da ya da değersiz Türk lirasıyla. Bunların arasında sıkışıp kaldık."

'ERDOĞAN HAZMEDEMİYOR, KISKANIYOR'

Erdoğan'ın İzmir'de katıldığı AKP kongresinde CHP'li belediyelerle ilgili yaptığı eleştirilere de Öztrak şu yanıtı verdi:

"Bizim belediyelerimiz nerede olursa olsun tüm vatandaşlarımızın güven ve memnuniyet duyduğu çalışmalar yürütüyor. Anlaşılan o ki Tayyip Erdoğan bunu hazmedemiyor, kıskanıyor. Zaten seçim sonuçlarında da mızıkçılık yapmıştı. Yine mızıkçılık yapmaya hazırlanıyor. Bunları bıraksın, belediyelerin parasını pulunu kesecek düzenlemeler yapmasın. Bunun yerine belediyelerin hizmetleri verebilecek güçte devam etmelerini sağlayacak düzenlemeleri yapsın. Kentsel dönüşümle ilgili belediyelerimizi eleştiriyor. Senelerdir kentsel dönüşüm konuşuyor, ortada bir şey yok. Vatandaş memnun değil, endişeli. Burada devleti devreye sokmayacaksınız, sonra kentsel dönüşümden söz edeceksiniz, olmaz." (ANKA)

Öne Çıkanlar