Özsüt işçilerine polis saldırdı

Özsüt işçilerine polis saldırdı
Aylarca ödenmeyen ücretleri, fazla mesai ve ihbar tazminatlarının ödeneceği sözü verilen Özsüt işçileri bu kez de polis saldırılarıyla mücadele ediyor.

Direnişle aylarca ödenmeyen ücretleri, fazla mesai ve ihbar tazminatlarının ödeneceği sözü verilen Özsüt işçileri, iki arkadaşlarının alacaklarının ödenmemesi üzerine yeniden eyleme başlamasının ardından bu kez de polis saldırılarıyla mücadele ediyor.

Özsüt işçilerinin eylemine Kristal-İş Eğitim Dairesi adına Kemal Karakaya destek verirken, işçilerin basın açıklaması sonrası başlattıkları oturma eylemine polis saldırdı.

 

 

Kadıköy Rıhtım’da toplanarak Özsüt’e yürüyen işçilere Dev Turizm-İş yöneticileri de destek verirken 'Direne direne kazanacağız', 'Özsüt sözünü tut hakkımızı ver' sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından işçiler adına yapılan açıklamada, Özsüt adıyla faaliyet gösteren STP Gıda firması çalışanları olduklarını dile getirilirken, iki işçinin alacaklarının ödenmemesi nedeniyle yeniden mücadeleye başladıkları belirtildi.

 

 

Boykot ve dayanışma çağrısında bulunulan açıklamanın ardından oturma eylemi yapan işçilere, polis tarafından  müdahale tehdidinde bulundu. İşçilerin eylemlerini sürdürmesi üzerine polis işçilere sldırdı. 21 işçi gözaltına alınırken, polis görüntü almak isteyen gazetecilere de müdahale etti. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar