Özhaseki: İşin ehli bir cumhurbaşkanımız, bakanlar kurulumuz var, bu düzen tıkır tıkır işliyor

Özhaseki: İşin ehli bir cumhurbaşkanımız, bakanlar kurulumuz var, bu düzen tıkır tıkır işliyor
Özhaseki, CHP'nin iki ana stratejisi olduğunu ilerisi sürerek bunlardan birisinin 'Erdoğan ve AKP gitsin de ne olursa olsun gelsin' olduğunu söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, muhalefet partilerinin mutabakatla kamuoyuna duyurduğu "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem"i hedef aldı, başkanlık sisteminin "tıkır tıkır" işlediğini öne sürdü.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Özhaseki'nin hedefinde 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' mutabakatını kamuoyuna duyuran 6 muhalefet partisi vardı.

Çalışmada yer alan partilerden CHP'nin iki ana stratejisi olduğunu iddia eden Özhaseki, "Birincisi Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti gitsin de ne olursa olsun. Bu uğurda fikrine, zikrine, Türkiye'ye yakın mı, düşman mı bakmadan herkesle bir araya gelebilirler. Ne yapacaklar peki? Belirsiz. Ne vadediyorlar? Belirsiz. Hangi sosyal politikaları izleyecekler? Belirsiz. Hangi ekonomik politikaları işleyecekler? Belirsiz. En basit soruların bile cevabı yok. İkincisi ise yalana dayalı bir algı operasyonları var. Belediye başkanları da mağduriyet edebiyatı içerisinde günlerini geçiriyorlar. Aradan üç sene geçmesine rağmen CHP'li belediyeler hiçbir iş yapmadı. İş yapmaya ne niyetleri var ne de akılları yetiyor. Zaten hizmet etmek gibi bir dertleri de yok. Devlet, paralarını kesmiyor, önlerine de set durmuyor. Yerel seçim öncesinde 'öz gelirlerle yönetiriz' diye nağra atanlar şimdi öz gelirler ortaya koyamıyorlar" dedi.

"3 SENE TARTIŞIRLAR"

Özhaseki, muhalefetten 6 siyasi partinin söz konusu ortak çalışması için ilişkin olarak da, "En süslü cümleleri parlamenter sistem. Süslemek için de başına güçlendirilmiş ifadesini eklediler. Parlamenter sistemi biz senelerce yaşadık. 60 ihtilalinden 2002 AK Parti iktidarına kadar tam 36 tane koalisyon hükümeti kuruldu bu ülkede. 6 aylık, 9 aylık süreçlerle ülke yönetilmeye çalışıldı. Verilecek kararlarda yaşanılan kavgaları çok iyi hatırlıyoruz. Oturma düzenine bir ayda karar verenler, ülkenin önemli konuları önlerine geldiğinde herhalde bir asır konuşurlar. Akdeniz meselesi, Libya diye bir başlık atın, emin olun bunu 3 sene tartışırlar. Her bir alanda aralarında çatışma yaşayacaklarını da unutmamak lazım. Yarının Türkiye'si için süslü bir kelam olarak söyledikleri 'güçlendirilmiş parlamenter sistem', eski Türkiye’ye dönme arzusudur. Bu sistem kriz ve kaos demektir" dedi.

Mevcut Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine övgüler düzen Özhaseki, "Şimdi çok şükür işin başında işin ehli bir Cumhurbaşkanı'mız var, Bakanlar Kurulu'muz var. Bu düzen tıkır tıkır işliyor hamdolsun" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar