Özhaseki: Deniz Baykal yerli ve milli bir adamdı

Özhaseki: Deniz Baykal yerli ve milli bir adamdı
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki 'altılı masa'yı hedefe koyan konuşmasında CHP için de 'Deniz Baykal sonrasında eksen değiştirdi' iddiasında bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ziyaret ettiği Çankırı’da partisinin İl Danışma Meclisi ve Dodurga Beldesi Aday Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özhaseki, muhalefet ile ilgili konuştu. Özhaseki şunları söyledi:

"Sizler destek verdikçe, sizler arkamızda dağ gibi durdukça bizler de ölümüne mücadeleye devam edeceğiz, önümüzde de kimseler duramayacak. Ülkemizdeki legal partilerin hepsinin yerli, milli olması gibi bir zorunluluğu var. Yeraltı örgütleri karşımızda olabilir, PKK’sından FETÖ’süne kadar DEAŞ’tan DHKP-C’sine kadar her türlü rezil işleri yapabilirler.

Bunu biliyoruz ve hakkıyla onlarla mücadele ediyoruz. Yurt dışında dost görünümlü ABD’sinden Avrupa Birliği’ne kadar her türlü engeli çıkartabilirler. Geçtiğimiz seçim döneminde Cumhurbaşkanımıza ülkelerinde miting izni vermeyebilirler, bakanlarımızı konuşturmayabilirler, PKK’ya kapıları sonuna kadar açıp onlarda orada hür bir şekilde çalışmalarını sürdürebilirler.

'CUMHURİYET HALK PARTİSİ DENİZ BAYKAL'DAN SONRA EKSEN DEĞİŞTİRDİ'

Onlar çok zoruma gitmiyor. Onların niyeti bu, onlardan umulacak iş de bu. Ama siz TBMM çatısı altındaysanız, bu milletin vergisinden alınan paraları cebinize maaş olarak koyup evinizin geçimini sağlıyorsanız sizin milli, yerli olmak gibi bir derdiniz olmalı. Ama bunları Cumhuriyet Halk Partisinde göremiyoruz.

Bu ülkenin milli meseleleri geldiğinde bekliyoruz ki onlar da yanımızda yer alsınlar, dimdik ayakta dursunlar. Siyaseten farklı düşünüyoruz, dünyaya farklı bakıyoruz, ilerleye sunabileceğimiz her şey farklı olabilir. Ama bizim milli meselelerde biraz daha farklı olmamız lazım. Cumhuriyet Halk Partisi Deniz Baykal’dan sonra eksen değiştirdi.

'DENİZ BAYKAL YERLİ VE MİLLİ BİR ADAMDI'

Deniz Baykal kedine göre bir muhalefet anlayışı olan liderdi, yerli ve milli bir adamdı. Cumhuriyet ilkeleri, Atatürk ilke ve inkılapları üzerinden eleştirileri sürdürürdü. Görüşlerine saygı duyarız. Ama yeni dönemde CHP’nin ilk tane stratejisi var. Her yaptıklarına bakın başta sona algı operasyonları ile uğraştıklarını, olmayanı olmuş gibi göstermek anlayışı var.

O altı tane vatandaş ve masanın altına saklanmış yedinci grup ortakları. Sokakta görseniz birbirinize selam vermezsiniz. Hiç akşamları birbirinizi arayıp ailece bir araya geldiniz mi? Dünyaya aynı mı bakıyorsunuz? Bütün olaylarda aynı mı düşünüyorsunuz? Dertleri sadece AK Parti’yi iktidardan düşürmek için kurulu bir tezgah kurmak. Bunca muhalefetin, muhalifin olduğu bir yerde bir medeniyet doğmaz. Bunu hepimiz bilelim."

Öne Çıkanlar