Özgür Özel: AKP ve MHP, HDP operasyonunu eleştiren herkese saldırıyor

Özgür Özel: AKP ve MHP, HDP operasyonunu eleştiren herkese saldırıyor
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul milletvekili Yunus Emre ile birlikte birlikte İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Emre’nin hazırladığı ‘Demokrasi Raporu’ için İl Başkanlığı’nda bulunan Özel gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

HDP'ye yönelik operasyona ilişkin konuşan Özel, " 6 yıl sonra nasıl bir aydınlanmaysa, hangi yeni delillerle o dönemin MYK üyesi olmaları bahane edilerek, siyasetçilerin apar topar evlerinden toplanarak bir siyasi operasyona alet edildiğini ifade etmiştik. Yeni delilleri kamuoyunun bilmesinin hakkı olduğunu ifade etmiştik. AKP ve MHP’nin yetkilileri tarafından son derece saldırgan üslupla siyasete alet edilen bu operasyonu eleştiren herkese saldırılıyor" ifadelerini kullandı.

'SİZE MEYDAN OKUYORUZ'

Öte yandan kendisinin dün yaptığı HDP açıklaması üzerine A Haber’in kurgu fotoğrafla ‘PKK Sözcüsü’ olarak nitelemesine tepki gösteren Özel, "Size meydan okuyoruz" dedi. Özel konuya ilişkin, "İktidar partisine yakın medya grupları, akıl almaz bir biçimde fotomontaj resimlerle saldırıp, terörle partimizi ve şahsımı ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Bu küstahlığın, hadsizliğin, terbiyesizliğin hesabı kanun önünde sorulur. Yapılan işin gazetecilik olmadığı, utanç verici bir iş olduğu ortadadır. Bunun adı gazetecilik değil. Bunun hesabı sorulur. Hepsinin gözünün içine baka baka söylüyorum. Bir kelime eksik konuşmayacağız, bir santim eğilmeyeceğiz, bir adım geri gitmeyeceğiz. Biz bir santim eğilirsek siz Türkiye’ye diz çöktüreceksiniz. Buna izin vermiyoruz. Korkutmak için yaptığınız, sindirmek için yaptığınız her hadsizliğe karşı, size meydan okuyoruz. Cürmünüz kadar yer yakamazsınız. Sarayın muhalefeti sindirmek için psikolojik operasyon aletine dönüştürdüğü medya gruplarından korkmuyoruz" şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE ŞAMAR OĞLANINA DÖNMÜŞTÜR’

Dış politikaya da değinen Özel,  ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin açıklamalarını kastederek, "ABD’nin iç siyasi çekişmelerinde Türkiye’nin bir siyasi hesaplaşmanın argümanı olarak kullanılıyor olmasından son derece rahatsızız. Uluslararası nezaket sınırları aşılmıştır. Bu nasıl iyi ilişkilerdir ki Türkiye, ABD’de iç siyaset malzemesidir ve şamar oğlanına dönmüştür" dedi.

Özel konuşmasının devamında, "ABD’nin iç siyasi çekişmelerinde Türkiye’nin bir siyasi hesaplaşmanın argümanı olarak kullanılıyor olmasından son derece rahatsızız. Türkiye’ye husumet duyan bir dil ve bilinçaltıyla söylenmiş bir sözdür. Uluslararası nezaket sınırları aşılmıştır. Türkiye ve ana muhalefet partisi olarak büyük üzüntü duyuyoruz ve ABD’ye rahatsızlığımızı iletiyoruz. Türkiye’nin dış politika yürütümü açısından da nasıl bir süreçtir ki, en önemli müttefikimiz olarak ifade edilen, Trump ile Erdoğan arasındaki ilişkilerin tarihin en iyi ilişkileri olarak tarif edilen bir noktada, hem Trump hem Biden tarafından Erdoğan’ı küçük düşürecek, kabul edilemez bulduğumuz hadsiz ifadeler kullanılabiliyor"  şeklinde konuştu.

Özel son olarak, "Bunların hepsi Türkiye’nin dış politika yürütümü açısından değerlendirilmesi gereken ve Türkiye kamuoyuna da Dışişleri Bakanı ve ülkeyi yöneten Tayyip Erdoğan tarafından hesabının verilmesi gereken durumlardır" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar