Özerk Yönetim Temsilcisi Hesen, 112 gün sonra serbest bırakıldı

Özerk Yönetim Temsilcisi Hesen, 112 gün sonra serbest bırakıldı
KDP güçleri tarafından112 gün önce kaçırılan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Erbil Temsilcisi Cihad Hesen serbest bırakıldı.

Federe Kürdistan Bölgesi’nin Erbil kentinde, 10 Haziran’da KDP güçleri tarafından kaçırılan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Erbil Temsilcisi Cihad Hesen 112 gün sonra serbest bırakıldı. Hesen’in serbest bırakıldıktan sonra Sêmelka Sınır Kapısı’ndan Rojava’ya sınır dışı edildi. Erbil Asayişi, Cihad Hesen’in üzerinde bulunan kimliği ve eşyalarının verilmediği belirtildi. 

‘KINIYORUZ’

Hesen’in serbest bırakılmasının ardından açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi, yapılanların ahlak ve hukuk kurallarına aykırı olduğunu belirtti. Açıklamada, Hesen’in 112 gün önce kaçırıldığı hatırlatılarak, "Cihad Hesen dün akşam saatlerinde Başûrê Kürdistan’dan sınır dışı edildi. Hiçbir yargılama yapılmadan temsilcimiz Cihad Hesen’in ailesi ve avukatlarıyla görüşmesine izin verilmedi. Hukuksuz bir şekilde yanındaki belgelere el konulan temsilcimizin sınır dışı edilmesi Kuzey ve Doğu Suriye’nin içinden geçtiği hassas süreçte şok edici bir gelişme olmuştur" denildi.

KDP güçleri tarafından 10 Haziran’da kaçırılan PYD üyeleri Mistefa Osman Xelil ve Mistefa Eziz Mistê 29 Temmuz’da serbest bırakıldı. Xelil ve Mistê ile birlikte kaçırılan Özerk Yönetim Hewlêr Temsilcisi Cihad Hesen ise 112’nci gününde serbest bırakılıp, sınır dışı edildi. (MA)

Öne Çıkanlar