Özerk Yönetim’den tutuklulara ilişkin karar

Özerk Yönetim’den tutuklulara ilişkin karar
Demokratik Suriye Meclisi (MSD) tarafından 4 Nisan’da kurulan ve çalışmalarına başlayan Kaçırılan ve Tutuklananların Akıbetini Araştırma Komitesi, tutukluların durumunu gözden geçirdi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, kronik rahatsızlığı bulunan, yaralı, ahlaki tutum sergileyen ve cezası az kalan hükümlülerin tahliye edileceğini duyurdu.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) tarafından 4 Nisan’da kurulan ve çalışmalarına başlayan Kaçırılan ve Tutuklananların Akıbetini Araştırma Komitesi, tutukluların durumunu gözden geçirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, kronik rahatsızlığı bulunan, yaralı, cezaevinde ahlaki tutum sergileyen ve cezası az kalan tutukluların tahliye edileceğini duyurdu.

Özerk Yönetim açıklamasında "MSD’nin aldığı inisiyatif ve BM’nin tutukluların serbest bırakılması yönündeki çağrısı üzerine Koronavirüs salgınından tutukluları korumak için Özerk Yönetim kanunlarına göre karar alındı. Uluslararası kanunları ve insan haklarını da göz önüne alarak cezası az kalmış olan hükümlüler, iyi hal sergileyen, kronik rahatsızlığı bulunan ve yaralı bulunan tutuklular tahliye edilecektir. Bu kapsam içine giren tutukluların, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Eş Başkanlığı tarafından tahliye edilmesine karar verilmiştir" denildi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar