Özel yurtlar, öğrencilerden kalmadıkları ayların parasını istemeye başladı

Özel yurtlar, öğrencilerden kalmadıkları ayların parasını istemeye başladı
Özel yurtların faturalarını, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nün görüşüne dayandırdığı ortaya çıktı.

Üniversitelerde koronavirüs salgını dolayısıyla yüz yüze eğitim yapılmaması kararı alınırken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yazısı üzerine özel yurtlar öğrencilerden mart ayıyla birlikte kalmadıkları her ay için yüzde 30 oranında ücret talep etmeye başladı. CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, "Milli Eğitim Bakanı bir an önce öğrencilere, bir yanda da virüsle boğuşan öğrenci ailelerine ve özel yurt işletmecilerine nefes aldıracak bir çözüm bulmak zorundadır" dedi.

Mahmut Lıcalı'nın Cumhuriyet'te yer alan haberine göre öğrencilere fatura gönderen özel yurtların dayanağının ise konu hakkında olumlu görüş veren Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün olduğu ortaya çıktı.

Özel yurtların öğrencilerden ödeme alınıp alınmayacağı konusundaki başvurusu üzerine MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü konuyla ilgili görüş yazısı hazırladı. Bakanlığın yazısında, kayıt yaptıran öğrencilerden 15 Eyül tarihine kadar kurumdan ayrılanlardan hizmet sunum taahhütnamesinde belirlenen yıllık barınma hizmeti ücretinin yüzde 10’unun; 15 Eylül ve sonrasında ayrılanlardan ise barınma hizmeti ücretinin yüzde 30’unun alınacağına ilişkin hüküm anımsatıldı. Bakanlığın yazısında; söz konusu hükümler çerçevesinde sürecin yürütülmesinin gerektiği ifade edildi.

CHP’li Hakverdi, konuyla ilgili şunları dile getirdi: "İktidar, Millet İttifakı’nın belediyeleri ile uğraşmak ve vatandaşlarına IBAN numarası vermek dışında bir şey yapmalıdır. Devlet bu günler için vardır!"

Öne Çıkanlar