Özel Harekatçılar 1 kişinin öldürüldüğü operasyona ambulansa binerek gitti

Özel Harekatçılar 1 kişinin öldürüldüğü operasyona ambulansa binerek gitti
Karayazı'nın Çavuşgüllü köyünün yolu kar nedeniyle kapalıydı. 2 iş makinesi ile yol açtırıldı. Özel Harekatçılar da sadece sağlık amacıyla kullanılması gereken ambulansa binerek köye girdi.

Geçen hafta Erzurum'un Karayazı ilçesine bağlı Çavuşgüllü köyüne düzenlenen operasyon sırasında köylülerin işkence gördüğü ve PKK'i olduğu belirtilen bir kişinin de öldürüldüğü bildirilmişti. 

Operasyonu düzenleyen Özel Harekat polislerinin kar nedeniyle kapalı olan köy yolunu 2 iş makinesine yolu açtırdığı ve ardından sağlık amacıyla kullanılması gereken ambulansla köye girdiği ortaya çıktı.

DHA'nın haberine göre, PKK'nin Karayazı sorumlusu Ömer Oran'ın ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Çavuşgüllü köyünde olduğu bilgisi üzerine güvenlik güçleri, 8 Şubat sabahı harekete geçti. Yolu kar yağışı nedeniyle kapalı olan köyün çevresi Jandarma Özel Harekat ve korucular tarafından kuşatıldı. Polis Özel Harekat ekipleri ise yolu kapalı olan köye ambulansla gitti. Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 iş makinesinin açtığı yoldan hasta alma bahanesiyle ambulansla köye giren özel harekatçılar Ömer Oran'a çatışmaya girdi. Çatışmada Ömer Oran hayatını kaybetti. 

    

Özel Harekatçılar'ın operasyon sırasında köyde Arslan ailesinin evine baskın yaparak aile fertlerine işkence yaptığı iddia edilmişti. Yerel kaynaklar İrfan Arslan, Şevin Arslan ve Halis Arslan’a işkence edilerek gözaltına alındığını bildirmişti. (Kaynak: DHA/MA) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar